Kristofer Hivju:

- Kona reddet meg fra å røpe handlingen

At avslutningen av «Game of Thrones» nærmest voktes som en statshemmelighet, har bydd på utfordringer for Hivju.

LINDMO: For mange ville det vært moro å være vitne fil filminnspillinger, men for barna til Kristoffer og Gry Molvær Hivju er det ikke alltid moro å være på sett. Video: NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Natt til mandag rulles den åttende og siste sesongen av det som kanskje er verdens største tv-serie, «Game of Thrones», ut på HBO, til stor glede hos millioner av fans.

Serien har nærmest fått kultstatus siden første sesong ble lansert i 2011, og som eneste nordmann har Kristofer Hivju (40) vært en av seriens sentrale skikkelser siden han dukket opp i tredje sesong.

Dager før fansen får et gledelig gjensyn med Hivjus karakter, Tormund Giantsbane, gjester han og kona Gry Molvær Hivju (48) denne uka «Lindmo» på NRK.

Detaljer fra den kommende sesongen voktes nærmest som en statshemmelighet av HBO, og skuespillerne er kontraktsbundet til å holde tett om handlingen.

Overfor programleder Anne Lindmo kunne ekteparet fortelle at dette ikke alltid har vært like lett.

Godt bevart hemmelighet

- Om du så torturer meg, kommer jeg ikke til å avsløre det. Heller ikke Gry vet det, forteller Hivju i programmet.

STOR ROLLE: Kristofer Hivju har fått mye å bryne seg på i rollen som Tormund Giantsbane. Foto: NTB Scanpix
STOR ROLLE: Kristofer Hivju har fått mye å bryne seg på i rollen som Tormund Giantsbane. Foto: NTB Scanpix Vis mer

At mange har gått langt i å forsøke å avsløre handlingen, er det liten tvil om. Både vaktdroner og politidroner har vært benyttet for å fange opp andre, ubudne droner over settet i Nord-Irland. I tillegg har det vært filmet scener som ikke vil være en del av serien, for å villede dem som mot formodning skulle lykkes i å få et glimt fra innspillingene.

GJESTET LINDMO: Skuespiller Kristofer Hivju og kona Gry Molvær Hivju gjestet LIndmo få dager før «Game of Thrones»-premieren. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
GJESTET LINDMO: Skuespiller Kristofer Hivju og kona Gry Molvær Hivju gjestet LIndmo få dager før «Game of Thrones»-premieren. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer

For skuespillernes del, gjelder det imidlertid å holde hodet klart. Tross høy glamourfaktor, innebærer gjerne sesongpremierene mye venting, uendelig med presse og fans, kombinert med heller sjeldne måltidsmuligheter.

Ifølge Hivju har han ofte vært mindre opplagt enn han burde være i møte med pressen - som benytter enhver mulighet til å få avslørt små drypp fra handlingen.

HOLLYWOOD-STJERNE: Kristofer Hivju gjør større og større suksess med «Game of Thrones». Her er han i en scene med Rose Leslie fra HBO-seriens fjerde sesong. Foto: LFI/Photoshot
HOLLYWOOD-STJERNE: Kristofer Hivju gjør større og større suksess med «Game of Thrones». Her er han i en scene med Rose Leslie fra HBO-seriens fjerde sesong. Foto: LFI/Photoshot Vis mer

- Hvis ikke jeg hadde hatt Gry, så hadde ikke jeg vært med i showet lenger, jeg hadde vært kastet ut for lengst, sier Hivju og fortsetter:

- Etter å ha vært gjennom disse fotoseansene hvor folk gjerne står og skriker, så kommer det gjerne 40 intervjuer med diverse tv-kanaler, og da begynner oppmerksomheten å forsvinne litt. Og der kommer det ofte noen lure spørsmål som skal få deg til å røpe noe. Idet fokuset forsvinner litt og det ser ut til at jeg skal til å si noe galt, da kommer det gjerne et skvis i rumpa fra Gry, flirer Hivju hos «Lindmo».

«GAME OF THRONES»: 15. april er det klart for siste sesong av HBO-serien «Game of Thrones». I den forbindelse har kanalen lagt ut denne traileren. Video: HBO Nordic Vis mer

Familieeventyr

Da forespørselen om å delta HBO-serien kom, var ekteparet etablert i Trondheim med to små barn.

Hivju var klar på at en avgjørelse om å takke ja til rollen ville være en stor beslutning på vegne av hele familien, og ekteparet besluttet dermed å gjøre «Game of Thrones»-deltakelsen til et familieeventyr.

Både kona Gry og deres to døtre, Noor og Sylja, har derfor tilbrakt mye tid på settet i både Nord-Irland og på Island

Men selv om lunsjpausene ofte er blitt gjennomført med «White Walkers» på settet, er det ikke alltid at barna har latt seg imponere, kan ekteparet fortelle.

- Jeg tror ikke nødvendigvis det er så stas å være på settet. Det er det å reise som er stas. Vi har ofte hørt fra jentene våre på settet at «nå vil vi hjem». Da har vi måttet si til dem: «Det er 50 millioner mennesker som ville betalt for å være i skoene deres nå, så ha det gøy», fleiper Hivju.

MED BARNA: Da Kristofer Hivju ble tildelt Guldbaggen for beste mannlige birolle for innsatsen i filmen «Turist» i Stockholm i 2015, var det døtrene Noor og Sylja som overrakte utmerkelsen. Foto: NTB scanpix
MED BARNA: Da Kristofer Hivju ble tildelt Guldbaggen for beste mannlige birolle for innsatsen i filmen «Turist» i Stockholm i 2015, var det døtrene Noor og Sylja som overrakte utmerkelsen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Når «Game of Thrones»-eventyret nå snart er over, er det kona Gry som skal få følge drømmene, forklarer Hivju. Men med en felles interesse for film- og tv-produksjoner, har paret nå flere prosjekter sammen. Blant disse er en ny dokumentarserie om «Olav den hellige».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer