Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Peaches Geldof:

Konas dødsfall rystet en hel verden. Nå forteller han om marerittdagen i sjeldent intervju: - Ble ikke overrasket

Thomas Cohen om å finne Peaches' livløse kropp. 

DØDE AV OVERDOSE: Thomas Cohen og Peaches Geldof hadde vært gift i to år da sistnevnte døde av en heroinoverdose i 2014. Dødsfallet vakte enorm oppsikt, og ble omtalt i medier verden over. Foto: NTB Scanpix
DØDE AV OVERDOSE: Thomas Cohen og Peaches Geldof hadde vært gift i to år da sistnevnte døde av en heroinoverdose i 2014. Dødsfallet vakte enorm oppsikt, og ble omtalt i medier verden over. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den 7. april 2014 ble sangstjerna Bob Geldofs (65) datter, Peaches Geldof, funnet død i sitt eget hjem utenfor London.

Nyheten vakte oppsikt verden rundt, og det ble seinere kjent at kjendisdattera, som bare ble 25 år gammel, døde av en heroinoverdose.

Nå har Peaches' enkemann, musiker Thomas Cohen (26), stilt opp i et sjeldent intervju. Overfor tyske Bild forteller 26-åringen om dagen han fant konas livløse kropp på soverommet, samt om hverdagen som alenepappa for deres to sønner.

- Da jeg fant henne, ble jeg ikke overrasket. Akkurat der og da tenkte jeg for meg selv: «Selvfølgelig måtte du gjøre dette», sier Cohen.

MASSIV OPPMERKSOMHET: Saken ble omtalt i britisk presse i lang tid etter dødsfallet. Her er Thomas Cohen på vei til likskuet, over tre måneder etter at han fant kona død.  Foto: AFP PHOTO / CARL COURT
MASSIV OPPMERKSOMHET: Saken ble omtalt i britisk presse i lang tid etter dødsfallet. Her er Thomas Cohen på vei til likskuet, over tre måneder etter at han fant kona død.  Foto: AFP PHOTO / CARL COURT Vis mer

Ikke forsont seg med tapet

Musikkdatteras mor, den berømte Paula Yates, døde også av en heroinoverdose, i 2000. Peaches fortalte selv i 2013 at hun fortsatt ikke hadde forsont seg med tapet, og skal ha vært heroinavhengig to og et halvt år før sin død.

Ektemannen har tidligere forklart at kona gjenopptok bruken av narkotika i februar 2014.

To måneder seinere ble hun funnet død.

- Heroin er et rusmiddel som fører til at du føler deg større enn selve livet. Det er en forferdelig ting. Du mater kroppen din med noe som til slutt vil ta livet av deg, sier Cohen til Bild.

- Ikke lenger med oss

Peaches ble bisatt i den samme kirken hvor hun ble døpt, og giftet seg i 2012. St. Mary Magdalene-kirken er også hvor hennes foreldre giftet seg, og som moren hennes ble begravd i.

- Jeg tror det viktigste er å gi barna den støtten og tryggheten de trenger. Barna var ett og to år gamle da deres mor gikk bort. Jeg forsøker å holde hennes minne i live, og viser dem bilder av henne. Jeg forteller dem: «Dette er Peaches, mammaen deres, og at hun ikke lenger er med oss».

Peaches var den nest eldste datteren til Yates og Bob Geldof. Sistnevnte har tidligere forklart at han han klandret seg selv etter dødsfallet, da han visste om datteras narkotikamisbruk.

- Selvfølgelig visste jeg om det, og vi snakket mye om det sammen. Hun var veldig modig - for modig. Hun hadde et vilt sinn, og kunne eksempelvis fokusere intenst på en bok, og bare konsumerte og absorberte, fortalte han åpenhjertig i et intervju med ITV News i 2014, og fortsatte:

- Men ellers hadde hun ikke kontroll. Hun visste hva livet handlet om, og Gud velsigne henne, hun prøvde hardt å nå dit. Men hun klarte det ikke.