<strong>VISER SIN OMTANKE:</strong> Sveriges konge, Carl Gustaf, gir sine varmeste tanker til ofrene og familiene som fredag ble rammet av terror i Stockholm. Foto: &nbsp;Peter Knutson, Kungahuset.se
VISER SIN OMTANKE: Sveriges konge, Carl Gustaf, gir sine varmeste tanker til ofrene og familiene som fredag ble rammet av terror i Stockholm. Foto:  Peter Knutson, Kungahuset.se Vis mer

Kong Carl Gustaf:

Kong Carl Gustaf om terroren i Stockholm: -  Våre tanker går til ofrene og deres familier

Uttaler seg om terroren. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag ble Stockholm rammet av det som tilsynelatende er et terrorangrep, da en lastebil kjørte inn i en folkemengde i Drottningsgatan.

Nå har den svenske kongen, Carl Gustaf, uttalt seg om den tragiske hendelsen.

- Jeg og hele kongefamilien har med forferdelse mottatt informasjon om ettermiddagens angrep i Stockholm. Bakgrunnen til og omfanget er ennå ikke kjent. Vi følger utviklingen, men allerede går våre tanker til ofrene og deres familier, sier han i en uttalelse på kungahuset.se.

En person pågrepet

Minst fem personer skal være døde etter angrepet i Stockholm fredag ettermiddag. Politiet har bekreftet at tre personer er døde.

- Sverige har blitt angrepet. Alt tyder på at det er et terrorangrep, sier statsminister Stefan Löfven, skriver Expressen.

Löfven bekrefter at en person er pågrepet i forbindelse med det som omtales som et attentat.

Lastebilen som ble kjørt inn mot folkemengden, skal ha blitt kapret ved restauranten Soap Bar i Stockholm sentrum, ifølge Expressen.

Skuddveksling

Kort tid etter kom det også meldinger om skuddveksling flere steder i byen.

Politiets pressetalskvinne Anna Westberg forteller Dagbladet at de rundt klokka 15.00 fikk melding via SOS Alarm om at et kjøretøy hadde skadet personer i Drottningsgatan.

- Klokka 15.25 fikk vi melding om at en lastebil hadde kjørt på personer i Drottninggatan i nærheten av Klarabergsgatan.

LØPER: Folk løper for å komme seg bort fra området der en lastebil skal ha kjørt inn i en bygning i Stockholm i Sverige. Video: Johnny Chadda / Twitter Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer