Carl Adam Lewenhaupt:

Kong Carl Gustavs venn funnet død

«Noppe» ble 69 år gammel.

DØD: Greve Carl Adam Lewenhaupt ble torsdag funnet død i et vann i Stockholm. Han ble 69 år. Foto: NTB Scanpix
DØD: Greve Carl Adam Lewenhaupt ble torsdag funnet død i et vann i Stockholm. Han ble 69 år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Venn av kongeparet, Carl Adam Lewenhaupt, også kjent som «Noppe», er død.

Det melder den svenske avisa Expressen.

BARNDOMSVENN: Kong Carl Gustav av Sverige og grev Noppe skal ha vært nære venner helt siden barndommen. Foto: NTB Scanpix
BARNDOMSVENN: Kong Carl Gustav av Sverige og grev Noppe skal ha vært nære venner helt siden barndommen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er Lewenhaupts stesønn, Leonard Johansson, som bekrefter at «Noppe» er gått bort.

- Han var det varmeste mennesket vi noensinne har møtt. Han vil bli uendelig savnet, skriver familien i en felles uttalelse til avisa.

- Tragisk hendelse

Ifølge svenske DN ble Lewenhaupt funnet død torsdag formiddag i et vann i Stockholm, og ble 69 år gammel. Ifølge politiet er det ingen mistanke om at det har skjedd noe kriminelt.

«Noppe» har vært venn av kong Carl Gustav siden spedbarnstiden, og han tilhørte den innerste kretsen til den svenske kongefamilien.

- Jeg fikk vite det sent i går kveld, og det er selvfølgelig en tragisk hendelse. Det er noe vi er svært lei oss for. Han er en av mine eldste venner, og vi har hatt det veldig trivelig og kjekt sammen, sier kong Carl Gustav, som befinner seg i Lahti, til Expressen.

Carl Adam Löwenhaupts pappa, greve Gösta Lewenhaupt, var kammerherre for prinsesse Sibylla, den svenske kongens mamma, i perioden 1958 til 1968. Det var slik «Noppe» og kongen ble venner.

Var gift med norsk skuespiller

I et intervju med Aftonbladet har han tidligere forklart bakgrunnen for sitt kallenavn.

- Min mamma hadde en hund som het Noppe, og det var en dag i barndommen min mor tittet ned på meg i barnvognen, og sa til min far at «herregud, han er ser akkurat ut som Noppe», så jeg har blitt kalt for Noppe siden jeg var et år.

VAR GIFT MED NORSK SKUESPILLER: Noppe var gift med skuespilleren Grynet Molvig fra 1984 til 1996. FOTO: Pica Pressfoto
VAR GIFT MED NORSK SKUESPILLER: Noppe var gift med skuespilleren Grynet Molvig fra 1984 til 1996. FOTO: Pica Pressfoto Vis mer

Lewenhaupt er også kjent som eksmannen til den norske skuespilleren Grynet Movig.

De to var gift fra 1984 til 1996.

- Det var en sørgelig beskjed. Vi var gift i over tolv år. Han var en sjenerøs og varm person. Vi traff hverandre på hans klubb før jul en gang, sier Grynet til Expressen.

Lewenhaupt etterlater seg kona Lee Haeng-Wha og en stesønn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer