Kong Harald:

Kong Harald er sykemeldt

Kongen er sykmeldt til og med 31. januar.

Kong Harald er sykemeldt ut uka grunnet smerter i beinet, opplyser Slottet i en pressemelding. Kongehusekspert Anders Johan Stavseng tror det er lenge til han abdiserer. Reporter: Bjørge Dahle Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kong Harald (83) sykmeldes ut januar, melder Slottet i en pressemelding. Sykmeldingen skyldes smerter i beinet. Det opplyses ikke om kongen har skadet seg eller om det er andre årsaker til smerten.

I 2018 ble han sykemeldt som følge av overbelastning og smerter i den ene foten.

På de årlige julebildene som blir tatt av kongefamilien, dukket kong Harald opp med stokk i fjor.

- Kong Harald har slitt med gangen lenge, noe som er helt uavhengig av sykdomsforløpet hans det siste året. Jeg tenker at det er bra at han nå tar i bruk stokk, fortalte Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, da.

Kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, opplyser overfor Dagbladet at de ikke har noen ytterligere kommentar om kongens sykmelding.

30 år på tronen

Nylig feiret kong Harald og dronning Sonja (83) 30 år som Norges kongepar. Det gjorde de blant annet ved å la seg avbilde i sin private stue.

«Vi tenker med glede tilbake på flere hundre reiser og besøk rundt i det vakre landet vårt gjennom disse åra. Vi minnes møter med mennesker – på fjelltopper og vidder, ved kysten og i dype skoger, i by og i bygd. Vi har delt både gode, morsomme opplevelser – og triste og vanskelige», lød deler av hilsenen fra ekteparet til folket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.