Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kong Harald fortsatt innlagt

Kong Harald er fortsatt innlagt på sykehus og forventes å bli utskrevet før helgen.

SYKEMELDT: Kong Harald ble onsdag lagt inn på Rikshospitalet. Foto: NTB scanpix
SYKEMELDT: Kong Harald ble onsdag lagt inn på Rikshospitalet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det opplyser kommunikasjonssjef Guri Varpe ved Slottet til NTB torsdag.

Kongen (82) er innlagt på Rikshospitalet på grunn av svimmelhet. Det er ikke funnet alvorlig sykdom, opplyste kongehuset onsdag.

Han er sykmeldt i to uker.

Dagbladet har vært i kontakt med Varpe, som sier at det ikke er noen endring i budskapet fra onsdag.

Slottet har ikke kommet med ytterligere kommentarer rundt innleggelsen.

Avlyste oppdrag

Tirsdag skulle kong Harald delta på åpningen av Johan Sverdrup-feltet, men avlyste på grunn av påkjenningene den siste tiden. Hans tidligere svigersønn Ari Behn tok sitt eget liv 25. desember.

Etter planen skulle kongen ha reist til Trondheim fredag for å være til stede under EM i håndball for menn. Dette utgår nå, i tillegg til alt annet på programmet de neste to ukene.

PREGET: Kong Harald fokuserte på psykisk helse i årets nyttårstale, og snakket om Ari Behn. Video: NRK. Vis mer

Ovennevnte oppdrag ser det ikke ut til at kronprinsen vil overta - etter kongehusets offisielle program å dømme. Han tar derimot over kongens faste audienser framover.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, sa onsdag at det ikke er rart om kongen er sliten etter den siste tidas påkjenninger.

- Belastningen ved å miste et familiemedlem, er tøft i seg selv. I tillegg skal han være monark og gi alt for Norge i en alder av snart 83. La oss håpe han føler seg bedre etter å ha fått ro et par uker. Enn så lenge er hans plikter i trygge hender hos kronprinsregenten, sa hun til Dagbladet.

Helseutfordringer

Kong Harald ble også sykmeldt for tre uker siden, den gang på grunn av en virusinfeksjon. Lille julaften ble han friskmeldt, og feiret jul sammen med kongefamilien som planlagt.

Kongen har hatt flere helseutfordringer de siste åra, og selv om kronprinsen ved flere anledninger har steppet inn for faren, har han ikke planer om å gi rollen sin videre til sønnen.

I et større intervju med Dagens Næringsliv i fjor, avslørte kongen at han ikke har planer om å abdisere.

- Jeg har avlagt en ed til Stortinget som jeg mener varer livet ut. Så enkelt er det, sa kongen til avisa da.

OVERRASKET: United-supportene på vei hjem fra kamp fikk seg litt av en overraskelse da kong Harald plutselig kom inn på SAS-flyet som skulle ta dem hjem til Norge. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet TV Vis mer