UTSKREVET: Kong Harald ble fredag innlagt på sykehus, grunnet en infeksjon. Mandag ble han skrevet ut fra Rikshospitalet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
UTSKREVET: Kong Harald ble fredag innlagt på sykehus, grunnet en infeksjon. Mandag ble han skrevet ut fra Rikshospitalet. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Kong Harald utskrevet fra Rikshospitalet

Kong Harald ble mandag utskrevet fra Rikshospitalet.

(Dagbladet): «Hans Majestet Kongen er i fin form og er i formiddag skrevet ut fra Rikshospitalet i Oslo», heter det i en pressemelding fra Slottet.

Det var fredag at kong Harald (80) ble innlagt på Rikshospitalet med en infeksjon. Slottet, ved presseansvarlig Sven G. Gjeruldsen, bekreftet opplysningene overfor Dagbladet.

«Hans Majestet Kongen ble fredag innlagt på Rikshospitalet i Oslo på grunn av en infeksjon. Tilstanden er tilfredsstillende, og Kongen er i bedring», het det i meldingen, som kom søndag.

Som følge av infeksjonen, ble mandagens program avlyst for kongen. Hans neste post på programmet er en audiens med utenriksministeren klokka 10.00 på torsdag.

Det er foreløpig ikke kjent hvorvidt møtet, eller audiensen med statsministeren på fredag, blir påvirket av helsesituasjonen.