Den svenske kongefamilien:

Kongefamilien bryter historisk tradisjon

Det blir ingen nasjonaldagsfeiring på Skansen i år.

INGEN FEST I ÅR: Hvert år pleier den svenske kongefamilien å være på Skansen i Stockholm. I år blir imidlertid feiringen helt annerledes - grunnet coronaviruset. Her er kronprinsesse Victoria, ektemannen prins Daniel og dattera Estelle på nasjonaldagen i fjor. Foto: NTB Scanpix
INGEN FEST I ÅR: Hvert år pleier den svenske kongefamilien å være på Skansen i Stockholm. I år blir imidlertid feiringen helt annerledes - grunnet coronaviruset. Her er kronprinsesse Victoria, ektemannen prins Daniel og dattera Estelle på nasjonaldagen i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På Sveriges nasjonaldag 6. juni har den svenske kongefamilien en årelang tradisjon for å delta på et direktesendt TV-show fra Skansen i Stockholm - som for mange svensker går for å være nasjonaldagens absolutte høydepunkt.

I år brytes imidlertid den historiske tradisjonen, skriver Expressen. Årsaken er naturligvis coronaviruset. Den svenske kongefamilien pleier tradisjonelt å være hedersgjester blant publikum under nasjonaldagsfeiringen på Skansen - men i år er feiringen med publikum avlyst, og den svenske kongefamilien vil ikke være til stede.

- Deler av kongefamilien vil være involvert i en TV-sending, men de kommer ikke til å være fysisk til stede på Skansen, sier hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren til Expressen.

Nasjonaldagen 6. juni går for å være blant de viktigste begivenhetene for den svenske kongefamilien i løpet av året - men i år bli altså feiringen ganske annerledes enn det svenskene normalt er vane med.

TV-program

Det er stiftelsen Sveriges Nationaldag som har ansvaret for den offisielle nasjonaldagsfeiringen i Sverige, og det er de som nå har tatt beslutningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer