Kongefamilien til fjells i påsken

Men Mette-Marit blir hjemme.

TIL PÅSKEFJELLET: Kronprins Haakon med prinsesse Ingrid Alexandra armen på Oslo S fredag ettermiddag. Kongefamilien drar på påskeferie til Sikkilsdalen. 
Foto: Knut Falch / SCANPIX
TIL PÅSKEFJELLET: Kronprins Haakon med prinsesse Ingrid Alexandra armen på Oslo S fredag ettermiddag. Kongefamilien drar på påskeferie til Sikkilsdalen. Foto: Knut Falch / SCANPIXVis mer

||| Med unntak av kronprinsesse Mette-Marit, dro hele kongefamilien på påskeferie til Sikkilsdalen fredag ettermiddag. Turen startet med tog fra Oslo til Vinstra.

— Kronprinsessen skal arbeide med avslutningen av sin oppgave i forbindelse med studiene på BI og blir derfor ikke med til Sikkilsdalen, opplyser informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen til NTB.

Senere i påsken samles kronprinsfamilien i sin nye hytte i Uvdal. På vei hjem fra påskefjellet skal kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøke Borgtun omsorgssenter i Nore og Uvdal tirsdag 14. april.

Fra LommedalenPrinsesse Märtha Louise med ektemannen Ari Behn og tre barn var med i det kongelige følget på vei til fjells.

Kronprins Haakon hadde med seg barna Ingrid Alexandra og Sverre Magnus. Den fem år gamle arveprinsessen hadde et godt tak i favorittkosedyret da hun ble løftet inn på toget av pappa Haakon.

Nå skal alle sammen kose seg sammen med bestefar og bestemor på Prinsehytta i Sikkilsdalen de første dagene av påsken.

I selve påskehelgen har de unge andre planer og overlater hyttelivet i Sikkilsdalen til kong Harald og dronning Sonja.
Gammel hyttePrinsehytta er kongeparets private eiendom. Den ligger i Sikkilsdalen i Jotunheimen, en sidedal til Gudbrandsdalen opp fra Vinstra. Hytta ble bygget til de svenske prinsene Gustaf Adolf, Wilhelm og Erik.

Den sto ferdig i 1902 og ble brukt flittig fram til unionsoppløsningen i 1905.

I 1924 ble den gitt til kronprins Olav på hans 21-årsdag.

I kong Olavs tid ble det bygget flere hus på eiendommen, og kongefamilien bruker hytteanlegget i påsken og under jakta om høsten.

(NTB)

PAKKET OG KLART: Ari Behn, kronprins Haakon, prins Sverre Magnus, dronning Sonja og kong Harald er klare til å dra. Foto: Knut Falch / SCANPIX
PAKKET OG KLART: Ari Behn, kronprins Haakon, prins Sverre Magnus, dronning Sonja og kong Harald er klare til å dra. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
BLIR HJEMME: Kronprinsessen må skrive oppgave i forbindelse med studiene på BI. 
Foto: Cornelius Poppe  / SCANPIX
BLIR HJEMME: Kronprinsessen må skrive oppgave i forbindelse med studiene på BI. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer