Dronning Elizabeth

Kongehusekspert: - Går mot slutten

Kongehusekspert med med dyster melding om dronning Elizabeth.

BEKYMRET FOR HELSEN: Legene til dronning Elizabeth er bekymret for helsa til 96-åringen. Foto: Frank Augstein / POOL / AFP)
BEKYMRET FOR HELSEN: Legene til dronning Elizabeth er bekymret for helsa til 96-åringen. Foto: Frank Augstein / POOL / AFP) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag opplyste Buckingham Palace i en pressemelding at dronningens leger er bekymret for helsa til den britiske dronning Elizabeth (96).

Familien hennes er informert om legenes bekymring, skriver BBC. Ifølge britiske medier har prins William, prins Charles og Camilla reist til Balmoral for å være sammen med henne. Charles og Camilla skal bo på Birkhall mens de er på eiendommen.

- Svært alvorlig

Kongehusekspert Trond Norén Isaksen mener nyheten er et tegn på at det kan gå mot slutten.

- Når kongefamilien reiser til Balmoral og Buckingham Palace går ut med bekymringsmelding, så viser det at situasjonen er svært alvorlig. Det kan tyde på at det går mot slutten, sier Isaksen til Dagbladet.

Isaksen understreker at en slik bekymringsmelding fra slottet er uvanlig.

- Dette er veldig, veldig uvanlig. Da prins Philip og dronningens mor døde, kom det ingen forvarsel før de sendte ut en pressemelding om dødsfallet. Det handler om at dronningens posisjon er annerledes, hun er et statsoverhode og et samlingspunkt. Det vil være et enormt sjokk og en sorg for britene dagen hun blir borte. Dette er kanskje en måte å forberede de på at dagen nærmer seg.

MEDISINSK OVERVÅKNING: Buckingham Palace skriver i en pressemelding at de er bekymra for dronning Elizabeths helse, og har anbefalt medisinsk overvåkning. Vis mer

En bekymringsmelding vil også være med på å unngå spekulasjoner.

- Folk ville nok lagt merke til at prins Harry avbrøt sitt besøk i Tyskland for å dra til Skottland. Da ville det selvfølgelig vært spekulasjoner om årsaken til dette, noe de da vil unngå. I tillegg til å gi et lite forvarsel om hva som nå er i ferd med å skje, sier Isaksen.

Hos alle de britiske TV-kanalene er det nå naturligvis ekstrasendinger om siste nytt rundt helsesituasjonen til dronningen.

- Buckingham Palace har nesten aldri uttalelser om dronningens helse. At slottet går ut med det nå, forteller at det er alvorlig, sier helseredaktør i BBC, Hugh Pym, til egen kanal.

BBCs kongehusekspert Nicholas Witchell sier:

- Vi håper på det beste, men jeg tror nå vi er en fase hvor vi må forberede oss på det verste, sier han til BBC.

Indikator

Steven Bates, tidligere kongehusekspert for The Guardian, reagerte på uttalelsen fra Buckingham Palace som kom tidligere torsdag.

- Det er mye mer alvorlig enn tidligere uttalelser fra Buckingham Palace. Det ser ut til å dreie seg om mer enn mobilitetsproblemene som de har snakket om tidligere, sier han til BBC.

Ifølge britiske medier er prins Charles nå sammen med dronningen.

BEKYMRET: Dronning Elizabeth. Foto: NTB
BEKYMRET: Dronning Elizabeth. Foto: NTB Vis mer

- Det er en annen indikator på at dette er alvorlig, sier Bates.

Den britiske kongehus-kommentatoren, Victoria Arbiter, skriver på Twitter at oppdateringen rundt 96-åringens helse er bekymringsfull.

- En uvanlig og derfor litt bekymringsfull oppdatering fra Buckingham Palace om dronningens helse denne morgenen, skriver Arbiuter.

BBCs kongehusekspert Nicholas Witchell sier:

- Vi håper på det beste, men jeg tror nå vi er en fase hvor vi må forberede oss på det verste, sier han til BBC.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer