Kjell Arne Totland

Kongehusekspert Kjell Arne Totland er død

Ble 74 år gammel.

GIKK BORT: Den norske kongehuseksperten, Kjell Arne Totland, har gått bort etter en tids sykeleie. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den norske kongehuseksperten Kjell Arne Totland er gått bort, 74 år gammel. Det melder TV 2.

Nettstedet skriver videre at familien bekrefter dødsfallet, og at den folkekjære kongehuseksperten gikk bort natt til onsdag.

- Han sovnet stille inn i natt etter en tids sykeleie, sier nevøene Kjell-Richard Finnemann og Harald Joachim Finnemann til TV 2.

De siste åra var Totland TV 2s faste kongehusekspert, men han begynte som hoffreporter i Se og Hør i 1991. Der hadde han hovedansvaret for alt kongestoff fram til 2011.

- Vi har mottatt budskapet om Kjell Arne Totlands bortgang. Våre kondolanser går til hans nærmeste familie, sier assisterende kommunikasjonssjef ved slottet, Sven Gjeruldsen, til Dagbladet.

Sjefredaktør i TV 2, Olav Sandnes, forteller til Dagbladet at dette er en svært trist dag for alle i TV 2. Han beskriver Totland som helt unik med sin enorme kunnskap om kongelige i Norge og resten av Europa.

- Det som var spesielt var at han hadde kompetanse om store og viktige hendelser, men den bredden viste han også når han kunne spotte en brosje som en annen dronning hadde brukt for 50 år siden, sier han, og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer