Det danske kongehuset

Kongehuset avslører kaos bak kulissene da prins Henrik døde: - Det oppsto en myte

Fra et «krigsrom» arbeidet kommunikasjonsavdelingen på spreng.

MISTET EKTEMANNEN: Ti måneder er gått siden dronning Margrethe mistet ektemannen, prins Henrik (83). Nå deler det danske kongehuset detaljer fra perioden da han gikk bort. Foto: NTB Scanpix
MISTET EKTEMANNEN: Ti måneder er gått siden dronning Margrethe mistet ektemannen, prins Henrik (83). Nå deler det danske kongehuset detaljer fra perioden da han gikk bort. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tida før prins Henriks bortgang 13. februar var preget av usikkerhet og mangel på klare svar. Dronning Margrethes ektemann gjennom 51 år hadde slitt med helsa over lang tid, og skapte mot slutten overskrifter for en rekke kontroversielle uttalelser.

Først i september gikk det danske hoffet ut og meddelte at prinsen hadde fått påvist demens. I tida etter rettet flere skarp kritikk mot kongehuset for å ha vært altfor tilbakeholdne hva gjelder opplysninger om Henriks sykdom.

I et større intervju med bladet Markedsføring tar kongehusets kommunikasjonssjef, Lene Balleby, nå bladet fra munnen om den krevende perioden. Hun gir leserne et innblikk i hvordan det er å ha ansvar for kommunikasjonsavdelingen, og hvordan de arbeider eksempelvis ved et kongelig dødsfall.

- Et «krigsrom»

Selv sov hun på en sofa på Amalienborg under den mest hektiske perioden, ifølge danske Ekstra Bladet.

- Mitt rom fungerte som et «krigsrom», og i ledelsen var vi en styregruppe som møttes både morgen og kveld. Vi hadde hele tida tett dialog med hverandre, andre aktører og selvfølgelig den kongelige familie, om hva som skulle skje og hva som skulle gå ut av opplysninger, sier Balleby til Markedsføring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer