PÅ TUR: For halvannen uke siden gikk dronning Sonja fottur til Keiservarden i Bodø sammen med et større reisefølge. Det var under denne turen at en eldre kvinne ble dyttet av en kongelig livvakt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
PÅ TUR: For halvannen uke siden gikk dronning Sonja fottur til Keiservarden i Bodø sammen med et større reisefølge. Det var under denne turen at en eldre kvinne ble dyttet av en kongelig livvakt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Kongelig livvakt dyttet eldre kvinne over ende

Det kongelige hoff og Den kongelige politieskorte beklager på det sterkeste at en eldre kvinne ble dyttet over ende av en kongelig livvakt og endte på sykehus, melder Avisa Nordland.

Hendelsen skjedde på Keiservarden i Bodø i forbindelse med kongeparets besøk søndag 19. juni. Avisa Nordland har vært i kontakt med den berørte kvinnen og et vitne, som bekrefter hendelsen.

Ifølge vitnet ba livvakten om at folkemengden skulle flytte på seg, men kvinnen som ble dyttet, fikk ikke dette med seg.

- Hun hører dårlig og hadde på seg hette. Siden hun ble stående i ro, dyttet livvakten henne hardt og sa «flytt deg». Vi forstår at han ikke mente å dytte henne over ende, men det var en svært unødvendig og aggressiv oppførsel, sier vitnet.

Ifølge vitnet ba livvakten om unnskyldning, men forsvant like etterpå uten å finne ut hvordan det gikk med den eldre kvinnen. Hun fikk hjelp av Røde Kors på stedet og ble deretter fraktet til Nordlandssykehuset i Bodø.

Hun fikk en leddbåndsskade i ankelen og har i ettertid fått en beklagelse fra Det kongelige hoff.

- Vi ble kontaktet og informert om hendelsen og har beklaget på det sterkeste, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Det kongelige hoff til Avisa Nordland.

(NTB)