Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Peter og Autumn Phillips:

Kongelig skilsmisse

Går fra hverandre etter 12 år.

BRUDD: Peter og Autumn Phillips har bestemt seg for å gå hver til sitt, etter et 12-årig ekteskap. Foto: NTB scanpix
BRUDD: Peter og Autumn Phillips har bestemt seg for å gå hver til sitt, etter et 12-årig ekteskap. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det britiske kongehuset består av mange mennesker, og det kan være enkelt å miste oversikt i mylderet av barnebarn, nieser, fettere og inngifte. Vi hører til vanlig mest om dronning Elizabeth (93) og hennes innerste sirkel, men det hender tidvis at andre familiemedlemmer også vekker oppmerksomhet.

Denne gangen er det Peter Phillips (42) som får internasjonal tabloidpresses blekk til å sprute. Han er sønn av prinsesse Anne (69) og Mark Phillips (71), og er dermed barnebarn av dronning Elizabeth og søskenbarn av arveprins William (37). Han holder en noenlunde lav profil, og skrives ikke like mye om nå som før.

Nå skaper han derimot overskrifter verden over, og det er ikke av hyggelige årsaker. En talsperson for Phillips og kona Autumn Phillips (41) bekrefter ifølge Sky News at det nå er over for dronningens barnebarn og hans hustru.

- KNUST: De to giftet seg i en storstilt seremoni i Windsor i 2008, men forholdet skulle altså ikke vare. Foto: NTB scanpix
- KNUST: De to giftet seg i en storstilt seremoni i Windsor i 2008, men forholdet skulle altså ikke vare. Foto: NTB scanpix Vis mer

I uttalelsen kommer det fram at paret skal ha brukt flere måneder på å ta avgjørelsen om å gå fra hverandre, og fortalte familien allerede i fjor om bruddet.

- Helt knust

De to møtte hverandre for første gang i 2003, men det var ikke akkurat kjærlighet ved første blikk. De forlovet seg først sommeren 2007, etter å ha vært fram og tilbake i flere år. Autumn, hvis pikenavn er Kelly, er kanadisk og jobbet som konsulent da hun møtte sin framtidige ektemann.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

De giftet seg året etter forlovelsen, og har i løpet av ekteskapet fått to barn. Datteren Savannah Anne Kathleen (9) kom til verden i desember 2010, og ble dronningens første oldebarn. I mars 2012 kom deres andre datter, Isla Elizabeth (7), til verden. Barna er nummer 16. og 17. i arvefølgen.

TO BARN: Autumn og Peter Phillips fikk to barn i løpet av ekteskapet - Savannah og Isla. Nå har paret gått fra hverandre. Foto: NTB scanpix
TO BARN: Autumn og Peter Phillips fikk to barn i løpet av ekteskapet - Savannah og Isla. Nå har paret gått fra hverandre. Foto: NTB scanpix Vis mer

Nå har ekteskapet altså gått i oppløsning, men duoen skal fortsette å samarbeide om barna.

- Avgjørelsen om å skilles og dele omsorgen for barna kommer etter flere måneder med diskusjoner, og selv om det er trist, så er det den beste beslutningen, sier talspersonen.

- Både Peter og Autumn er fremdeles i Gloucestershire for å oppdra sine to barn hvor de har bodd i en årrekke, heter det videre.

STRID: Det skal være stor uenighet innad i den britiske kongefamilien etter at det ble klart at Meghan og Harry ønsker å trekke seg tilbake. Se og Hørs kongehusekspert forklarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Avslutningsvis ønsker paret at deres privatliv respekteres for både barna og familiens del mens de venner seg til endringene i familien.

Måtte konvertere

Sist paret viste seg offentlig sammen var i Skottland i september, på det årlige Braemar Highland Games. Det kan virke merkelig at paret nå skal ha bestemt seg for å gå hver til sitt.

Det var nemlig ingen enkel sak for dem å bli sammen. Autumn, som var oppdratt i et katolsk hjem, måtte nemlig konvertere til den engelske kirke før hun fikk lov til å gifte seg med den adelige briten. Hadde hun ikke konvertert, ville Peter ha mistet sin plass i arvefølgen. Da han ble født var han nummer fem i den, men på grunn av diverse andre fødsler er han nå på 15. plass.