Kongen: «At hun greide det»

Kong Harald åpner opp om Maud Angelica Behns tale i farens bisettelse.

TALTE: Ari Behns eldste datter, Maud Angelica, brøt ut i gråt da hun framførte sine minneord om Ari Behn. Bilder fra NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Märtha Louise (49) og avdøde Ari Behns eldste datter, Maud Angelica Behn (17), har fått enorm oppmerksomhet i forbindelse med talen hun holdt i farens bisettelse i januar.

I februar ble hun tildelt årets akuttpsykiatripris for talen, og ble hedret for sin åpenhet rundt psykiske lidelser og selvmord.

I etterkant har 17-åringen uttalt at det var viktig for henne å holde talen, og nå hylles hun av bestefar, kong Harald (83). I den nye boka til Harald Stanghelle, «Kongen forteller», åpner kong Harald opp om Ari Behns selvmord, men også om Maud Angelicas varme tale.

- Hadde ikke greid det

Hun sto ved sin fars båre under bisettelsen i en fullsatt Oslo domkirke. Kongen selv forteller at han ikke hadde greid å holde barnebarnets tale.

«Det var sterkt å høre den. Jeg hadde ikke hørt den på forhånd, men visste hun skulle gjøre det. Hun hadde holdt talen for en liten krets ved båren da den sto på Ullevål sykehus. Der var ikke jeg», forteller kongen i boka.

«Det var en sterk tale. Jeg var stolt over henne. «At hun greide det» tenkte jeg. Det hadde ikke jeg greid», fortsetter han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer