Kongen: «At hun greide det»

Kong Harald åpner opp om Maud Angelica Behns tale i farens bisettelse.

TALTE: Ari Behns eldste datter, Maud Angelica, brøt ut i gråt da hun framførte sine minneord om Ari Behn. Bilder fra NRK. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Märtha Louise (49) og avdøde Ari Behns eldste datter, Maud Angelica Behn (17), har fått enorm oppmerksomhet i forbindelse med talen hun holdt i farens bisettelse i januar.

I februar ble hun tildelt årets akuttpsykiatripris for talen, og ble hedret for sin åpenhet rundt psykiske lidelser og selvmord.

I etterkant har 17-åringen uttalt at det var viktig for henne å holde talen, og nå hylles hun av bestefar, kong Harald (83). I den nye boka til Harald Stanghelle, «Kongen forteller», åpner kong Harald opp om Ari Behns selvmord, men også om Maud Angelicas varme tale.

- Hadde ikke greid det

Hun sto ved sin fars båre under bisettelsen i en fullsatt Oslo domkirke. Kongen selv forteller at han ikke hadde greid å holde barnebarnets tale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer