Kong Harald

Kongen dro Bieber-vits

Torsdag besøker kongeparet Hareid, en bygd blant annet kjent for at Justin Bieber fløy over i 2015. Kongen trakk fram episoden da han talte til innbyggerne.

KULTURSJOKK: Kongen kommenterte Märtha Louises kjæreste Durek Verret. Video: Caroline Vagle/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har hørt at den canadiske popstjernen Justin Bieber har vært her. Det vil si – han fløy vel over Sunnmøre i 2015, på ganske god avstand. Men han kan muligens ha sett lysene fra Hareid, fra 40.000 fot, sa kong Harald da han talte til lokalbefolkningen i Hareid på Sunnmøre torsdag formiddag.

Hareid er en industrikommune med stolte tradisjoner, blant annet som utfartssted for selfangst og polare ekspedisjoner i forrige århundre.

Viral suksess

Men bygda vakte også oppsikt da lokalavisa Vikebladet Vestposten laget saken «Justin Bieber flaug over Sunnmøre – kan ha sett lys fra Hareid på veg heim» i 2015.

Artikkelen ble en viral suksess, og ble også omtalt på den populære Instagram-kontoen BAdesken.

SKREVET UT: Kong Harald er utskrevet fra Rikshospitalet, og skal være i god form. Programleder: Jostein Sletten Vis mer

Dette har kongen tydeligvis fått med seg:

- Jeg regner derfor med at Vikebladet Vestposten står klar med kamera når vi letter fra Vigra i kveld, sa kongen, til stor latter fra publikum, som hadde samlet seg til folkefest på kaien i Hareid i forbindelse med kongebesøket.

Fylkesbesøk

Kongeparet avslutter torsdag et tre dagers langt fylkesbesøk i fem kommuner i Møre og Romsdal. Reisen har vært preget av strålende sol og vakre naturopplevelser, samt en rekke møter med lokalbefolkningen.

- Vi avslutter vår fylkestur i det vakre knutepunktet på Sunnmøre som Hareid er. Som alltid på våre reiser i landet merker vi godt at de lokale fellesskapene trår til med dugnadsånd og bidrar stort når vi kommer på besøk. Dette er Dronningen og jeg svært takknemlige for, sa kongen.

Han talte for øvrig fra en talerstol som ble spesialbygd til kong Olav da han besøkte bygda i 1986. Den gang markerte kongen 1000-årsjubileet for slaget ved Hjørungavåg mellom Håkon Jarl og Jomsvikingene i 986 - en annen viktig begivenhet i Hareids historie.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer