Kong Harald:

Kongen friskmeldes

Kong Haralds sykemelding har blitt forlenget flere ganger.

TILBAKE PÅ JOBB: Kong Harald gjenopptar sine konstitusjonelle plikter fra mandag. Foto: Simen Løvberg Sund, Det kongelige hoff / NTB
TILBAKE PÅ JOBB: Kong Harald gjenopptar sine konstitusjonelle plikter fra mandag. Foto: Simen Løvberg Sund, Det kongelige hoff / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For en knapp måned siden opplyste Slottet at Kong Haralds (84) sykemelding ble forlenget til 11. april.

«Kongen er i god bedring og fortsetter behandling og opptrening etter operasjonen for avrevet sene over kneet», het det i pressemeldingen.

Fra førstkommende mandag gjenopptar kong Harald sine konstitusjonelle plikter, det skriver Kongehuset lørdag.

Trosset sykemeldingen

Kongen ble som kjent nylig operert for en ødelagt sene i kneet. Samme dag som operasjonen fant sted opplyste Kongehuset at kongens operasjon var vellykket og at han var i fin form.

I forbindelse med operasjonen ble kongen opprinnelig sykmeldt fram til 14. februar. Denne har siden blitt forlenget flere ganger. I denne perioden er det kronprins Haakon som har fungert som regent og gjennomfører kongens konstitusjonelle oppgaver.

Kongen trosset likevel sykmeldingen for å delta i Erling Lorentzen begravelse i slutten av mars. Sistnevnte var gift med kongens søster prinsesse Ragnhild, som døde av kreft i 2012.

Kongeparet ble kjørt helt opp til inngangen, og kong Harald benyttet krykker mens han gikk inn i kirka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer