Delphine Boël:

Kongen møtte sin «nye» søster

Delphine Boël vant retten til å kalle seg prinsesse av Belgia for et par uker siden. Nå har hun møtt sin bror kong Philippe - for første gang.

<strong>BROR OG SØSTER:</strong> Det ble et varmt møte mellom Belgias kong Philippe og hans «ferske» søster Delphine Boël sist fredag. Foto: AFP / Det belgiske kongehuset / NTB
BROR OG SØSTER: Det ble et varmt møte mellom Belgias kong Philippe og hans «ferske» søster Delphine Boël sist fredag. Foto: AFP / Det belgiske kongehuset / NTB Vis mer
Publisert

For knappe to uker siden ble det klart at den 52 år gamle kunstneren Delphine Boël vant retten til å kalle seg prinsesse av Belgia.

52-åringen gikk tidligere i høst til sak mot det belgiske kongehuset - etter at en DNA-test i januar viste at hun er datter av tidligere kong Albert II (86) - som følge av en affære på 1960-tallet.

Eks-kongen nektet i lang tid for at han var Boëls virkelige far, men så seg til slutt nødt til å snu da DNA-testen viste det motsatte. Nå har Boël fått den nye tittelen «hennes høyhet, prinsessen av Belgia».

- En rettslig seier vil aldri erstatte en fars kjærlighet, men den gir henne en følelse av rettferdighet, het det i en uttalelse fra Boëls advokater da kjennelsen fra den belgiske domstolen kom.

Det er riktignok ikke bare en kongelig tittel som er nytt i livet til 52-åringen. Den ferske prinsessa har også fått en skokk med kongelige halvsøsken med på kjøpet - deriblant Belgias nåværende kong Philippe (60). Han tok over tronen da faren abdiserte i 2013.

Nå har Belgias konge møtt sin «nye» halvsøster. Det kommer fram i en pressemelding fra det belgiske kongehuset torsdag.

<strong>I TÅRER:</strong> 52-åringen var tydelig rørt da det ble kjent at hun fikk kalle seg prinsesse tidligere i oktober. Foto: Yves Herman / Reuters / NTB
I TÅRER: 52-åringen var tydelig rørt da det ble kjent at hun fikk kalle seg prinsesse tidligere i oktober. Foto: Yves Herman / Reuters / NTB Vis mer

- Et varmt møte

I pressemeldingen kommer det fram at de to søsknene møtte hverandre ansikt til ansikt fredag 9. oktober - en knapp uke etter at det ble klart at Boël hadde kapret prinsessetittelen.

- Fredag 9. oktober møtte vi hverandre for første gang, på slottet i Laken. Det var et varmt møte. Denne lange og rike diskusjonen ga oss muligheten til å bli kjent med hverandre. Vi snakket om våre respektive liv og felles interesser. Dette båndet vil utvikle seg sterkere innad i familien, sier kong Philippe og søstera i pressemeldingen.

Søskenparet har også latt seg avbilde fra det helt spesielle første møtet - og det er ingen tvil om at kong Philippe og Delphine Boël er i slekt. Som mange i kommentarfeltet har påpekt, er de nemlig svært like hverandre.

UNIKT: I fjor ga den thailandske kongen elskerinnen sin kongelig tittel. Nå har han ombestemt seg. Video: AP Vis mer

Det var i september det ble kjent at Boël hadde gått rettens vei for å kunne kalle seg «deres kongelige høyhet», samt «prinsesse av Belgia». Til slutt ble hun altså hørt - og dermed har den belgiske kongefamilien fått et nytt tilskudd.

I januar i år innrømmet Belgias tidligere konge, Albert II at han er faren til Boël - som følge av en affære på 1960-tallet.

Boël har hele veien sagt at det eneste hun ønsker, er å bli behandlet likt som resten av Albert II's barn.

<strong>MED MOR:</strong> Her er Delphine Boël med mora Sybille de Selys Longchamps, som altså hadde en kongelig affære på 1960-tallet. Foto: NTB
MED MOR: Her er Delphine Boël med mora Sybille de Selys Longchamps, som altså hadde en kongelig affære på 1960-tallet. Foto: NTB Vis mer

Sjokkbølger

Nyheten om at 52-åringen er eks-kongens datter, sendte sjokkbølger gjennom hele verden: at en tidligere konge innrømmer at han har et barn utenom ekteskap, er langt fra hverdagskost.

Eks-kongen regjerte i Belgia fra 1993 og fram til han abdiserte til fordel for sin sønnen i 2013.

86-åringens innrømmelse kom på bordet etter at Boël i årevis har kjempet for å bevise at eks-kongen er hennes biologiske far.

- Hans majestet kong Albert II har notert seg resultatet fra DNA-testen som han tok som følge av en forespørsel fra en domstol i Brussel. Den vitenskapelige konklusjonen viser at han er den biologiske faren til Delphine Boël, uttalte eks-kongens advokat Alain Berenboom i januar.

KONGEHUSET: Tidligere i år gjorde kronprinsesse Mary sitt første offisielle oppdrag etter sommerferien, noe som endte med mye tyn etter at hun håndhilste på generalsekretær i WWF, Bo Øksnebjerg. Vis mer

Boël er født i 1968, og er dattera til Sybille de Selys Longchamps, som skal ha hatt et forhold til Albert II den gang. Eks-kongen har samtidig vært gift med Paola av Belgia siden 1959, som han har de tre barna Philippe, Astrid og Laurent med.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer