Maha Vajiralongkorn:

Kongen sjokkerer: Offentliggjør «elskerinne»

Internett gikk av hengslene da Thailands konge viste fram ei kjæreste på si.

NYE BILDER: Det thailandske kongehuset offentliggjorde mandag bilder av kongens nye "elskerinne". Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kongen av Thailand, Maha Vajiralongkorn (67), er ikke fremmed for å skape kontroversielle overskrifter.

Tidligere har vi hørt om alt fra nakenskandaler til vill festing og overdådige luksusvaner - og en skulle tro at oppstyret roet seg da han i mai giftet seg med sin tidligere general, Suthida Vajiralongkorn na Ayudhya (41).

Før bryllupsseremonien var sistnevnte uoffisielt kjent som kongens såkalte «gemalinne» som er en tittel på en offisiell, kongelig «konkubine». Titlene beskriver en kvinne som er i et forhold med en mann - uten å være gift med ham - altså det vi her hjemme gjerne kaller kjæreste.

Bare én måned etter giftermålet kom det derimot fram at kongen hadde utnevnt en annen kvinne til å bli sin nye gemalinne. Hun heter Sineenat Wongvajirabhakdi (34), og er ifølge New York Times den første offisielle gemalinnen siden 1921.

Sjeldent innblikk

Nå har nemlig den 67 år gamle kongen bestemt seg for å offentliggjøre forholdet til 34-åringen, og det har ikke gått ubemerket hen. Mandag ble det publisert 60 bilder på nettsida til det thailandske kongehuset, som gir befolkningen et sjeldent innblikk i kongens forhold på si.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer