Prinsesse Birgitta:

Kongens søstre i bursdagsbråk

- Hardt å reise til Sverige når det er kaldt.

SØSTRENE SISTERS: Prinsesse Birgitta og prinsesse Margaretha er to av svenskekongens fire søstre. De har et nært bånd, men møtes sjelden. Nå avslører førstnevnte at drømmen om et nytt møte foreløpig er på vent. Foto: NTB scanpix
SØSTRENE SISTERS: Prinsesse Birgitta og prinsesse Margaretha er to av svenskekongens fire søstre. De har et nært bånd, men møtes sjelden. Nå avslører førstnevnte at drømmen om et nytt møte foreløpig er på vent. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er noe ved søstrene til svenske kong Carl Gustav (73) som til stadighet ser ut til å fascinere folket.

Kongelige må som kjent forholde seg til protokoller og regler, men hans fire søstre, og kanskje spesielt prinsesse Birgitta (82), har opp gjennom årene klart å skape overskrifter på grunn av sine folkelige livsstiler.

Nevnte prinsesse bor på Mallorca, og har tre barn. Hun er blitt kjent som det svenske kongehusets sorte får på grunn av spenstige uttalelser og prioriteringer, som at hun har droppet diverse fester opp gjennom årene til fordel for golf og sol i Syden.

Denne gangen er det imidlertid ikke Birgitta som sørger for bursdagstrøbbel. Hun var klar for å reise til Sverige for å delta på fest i anledning hennes eldste søster, prinsesse Margaretha, sin 85-årsdag. Det ville bursdagsbarnet derimot ikke ha noe av.

Regnlei

Det er Svensk Damtidning som først omtaler saken. De har besøkt prinsesse Birgitta på Mallorca, der hun sladrer om bursdagsplanleggingen som mildt sagt har vært en hodepine for familien.

Prinsesse Margaretha fyller år den 31. oktober, og tradisjonelt sett har de fire søstrene pleid å feire med lunsj i Östermalshallen. Det hender også at kongen, søstrenes bror, popper innom for å si hei. Slik blir det ikke nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer