Kong Harald og dronning Sonja:

Kongeparet er vaksinert

Kongeparet har i dag fått coronavaksinen.

VAKSINERT: Onsdag fikk kong Harald og dronning Sonja coronavaksinen. Foto: Erik Edland / TV2 / NTB
VAKSINERT: Onsdag fikk kong Harald og dronning Sonja coronavaksinen. Foto: Erik Edland / TV2 / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag opplyser assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, Svein Gj. Gjeruldsen, til Dagbladet at kong Harald (83) og dronning Sonja (83) har fått coronavaksinen.

- Jeg kan opplyse om at deres majesteter kongen og hennes majestet dronningen har i dag blitt vaksinert mot coronaviruset. Kongeparet vil få neste vaksine om tre uker, sier Gj. Gjeruldsen til Dagbladet.

Negativ test

I slutten av november ble det kjent at kong Harald og dronning Sonja hadde testet negativt for coronaviruset, etter at en ansatt ved Slottet hadde fått påvist smitte.

«Hans majestet kongen og hennes majestet dronningen er ute av karantene og tilbake i offisielt virke fra fredag», het det i pressemeldingen.

ISOLERT: Dronning Sonja forteller under åpningen av en kunstutstilling med Magne Furuholmen at det har vært trist å ikke kunne møte folk under coronapandemien. Video / Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Dronning Sonja hadde hatt nærkontakt med vedkommende, men verken dronningen eller kongen ble smittet. Den gang ble det også opplyst om at 14 medarbeidere ved hoffet hadde vært i karantene.

«Hoffet har rutiner som er i tråd med regler og anbefalinger fra myndighetene knyttet til smittevern, blant annet praktisering av avstandsbestemmelser, bruk av munnbind, intensivert renhold og håndhygiene, samt bruk av hjemmekontor», sto det videre i pressemeldingen.

Karantene etter statsbesøk

Også i mars var kongeparet i karantene etter et statsbesøk til Jordan. Dette førte blant annet til at kongen måtte lede det ukentlige statsrådet over telefon - på grunn av karantenen.

I desember delte det norske kongehuset en rekke bilder fra hvordan det så ut da kongen holdt statsråd fra karantene.

GJERDRUM-RASET: Kronprins Haakon forteller om møtet med de berørte i Gjerdrum. Reporter: Emma Eriksson. Video/foto: Anton Lier/Tor Erik Schrøder. Vis mer

Kort tid etter at kongeparet kom hjem fra statsbesøket i mars, avlyste kongehuset store deler av programmet. Kong Harald og dronning Sonja oppholdt seg da i isolasjon.

Først i mai deltok kongeparet på et offisielt oppdrag igjen, den gang i forbindelse med frigjøringsdagen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer