Kong Harald og dronning Sonja:

Kongeparet ferdig vaksinert

Kong Harald og dronning Sonja har fått sin andre vaksinedose.

FERDIG VAKSINERTE: Dronning Sonja og kong Harald er nå ferdig vaksinert mot coronaviruset. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen / Det kongelige hoff / NTB
FERDIG VAKSINERTE: Dronning Sonja og kong Harald er nå ferdig vaksinert mot coronaviruset. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen / Det kongelige hoff / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag opplyser Slottet til NTB at kong Harald (83) og dronning Sonja (83) har fått sin andre vaksinedose og er dermed ferdigvaksinert mot coronaviruset.

Det opplyser assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen. Den første dosen fikk kongen og dronningen 13. januar.

- Jeg kan opplyse om at deres majesteter kongen og hennes majestet dronningen har i dag blitt vaksinert mot coronaviruset. Kongeparet vil få neste vaksine om tre uker, sa Gj. Gjeruldsen til Dagbladet da.

Vaksinekø

På en pressekonferanse tidligere i januar fikk helseminister Bent Høie spørsmål om hvorfor kongeparet var vaksinert, til tross for at det ikke var deres tur i prioriteringsrekkefølgen på dette tidspunktet.

- Regjeringen har tilbudt kongefamilien vaksinering med bakgrunn i deres rolle. Vi er glade for at de takket ja til det tilbudet, at vårt kongepar i dag har fått første vaksinasjonsdosen. Det tror jeg den norske befolkningen har stor forståelse for, og det var også noe regjeringen har tilbudt kongehuset, svarte Høie.

På spørsmål fra Dagbladet om hva som skal til for at enkeltpersoner får unntak fra den vanlige vaksinerekkefølgen i Norge, svarte Høie følgende:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer