Kongeparet i Chile:

Kongeparets bil angrepet av demonstranter

Møter nye demonstrasjoner i Chile.

NYE DEMONSTRASJONER: I dag ble kongeparets kortesje angrepet av illsinte demonstranter i byen Puerto Williams. Foto: Anders Stavseng/Dagbladet
NYE DEMONSTRASJONER: I dag ble kongeparets kortesje angrepet av illsinte demonstranter i byen Puerto Williams. Foto: Anders Stavseng/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PUERTO WILLIAMS/OSLO (Dagbladet): Etter at kongeparet ankom sitt offisielle statsbesøk i Chile onsdag, har de blitt møtt med en rekke demonstrasjoner.

I går fikk kongeparet nærkontakt med demonstrantene i Byen Puntas Arenas, da demonstrantene blokkerte veien for kongeparet på et torg i den lille byen.

I dag ble kongeparets kortesje angrepet av illsinte demonstranter i den lille byen Puerto Williams, sør i Chile.

Ifølge Dagbladets reporter var det på vei fra flyplassen at kongekortesjen ble angrepet av illsinte demonstranter som ropte slagord og veivet med plakater. Flere av dem var iført krone på hodet.

- 30- 40 demonstranter dukket nærmest opp ut av intet, omringet bilene og slo løs på taket.

- Demonstrasjoner alle steder

Etter gårsdagens besøk i byen Puntas Arenas, skal kongen og dronningen i dag ha blitt fløyet til den lille provinshovedstaden helt sør i Chile.

Med på flygingen skal det ha vært en rekke politi- og sikkerhetsbetjenter, og som i dag ble nødt til å fjerne demonstrantene for å få kongeparets kortesje fram.

Dagbladets reporter forteller at det så langt i dag har vært demonstranter alle steder kong Harald og dronning Sonja har vært, og at politiet og militære har måtte jobbe hele dagen med å holde demonstrantene unna kongeparet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer