Kong Harald og dronning Sonja:

Kongeparets rørende gest: - Veldig fint

Kongeparet møter overlevende etter 22. juli.

STØTTE: Kongefamilien har vært en stor støtte for mange etter terrorangrepene 22. juli 2011. I år er det ti år siden. Foto: Foto: Knut Falch / NTB
STØTTE: Kongefamilien har vært en stor støtte for mange etter terrorangrepene 22. juli 2011. I år er det ti år siden. Foto: Foto: Knut Falch / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne sommeren er det ti år siden det utenkelige skjedde. 22. juli 2011 ble 77 mennesker drept under terrorangrepene i regjeringskvartalet og på Utøya, og landet havnet i dyp sorg.

Den gang var kongefamilien raskt ute med å møte ofrene og deres pårørende, blant annet på Sundvolden hotell.

I disse dager, i anledning at det er ti år siden, ønsker de nå å følge opp en del av personene de møtte den gang, samt andre som på ulike måter ble direkte berørt av terroren.

- Veldig fint gjort

Forrige uke møtte kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit to av de overlevende, Munir Jaber og Elin L’Estrange på Skaugum, der de snakket om de ti åra som har gått siden terrorangrepet.

Kronprinsparet har også hatt møter med leder Lisbeth Røyneland og nestleder Tor Inge Kristoffersen i Den nasjonale støttegruppa etter 22. juli.

I dag møtte kong Harald og dronning Sonja to nye overlevende til audiens på slottet, samt to av livredderne.

Lisbeth Kristine Røyneland, leder i Den nasjonale støttegruppa etter 22. juli, forteller til Dagbladet at det er hyggelig at kongefamilien setter av tid til å møte ofre og pårørende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer