<p>IKKE OBAMA-FAN: Musiker, republikaner og våpenentusiast Ted Nugent er ikke redd for å si hva han mener om USAs president Barack Obama, og omtaler landets øverste leder som en «gæren USA-hatende frik» på sin Facebook-side. Foto: Scanpix</p>

IKKE OBAMA-FAN: Musiker, republikaner og våpenentusiast Ted Nugent er ikke redd for å si hva han mener om USAs president Barack Obama, og omtaler landets øverste leder som en «gæren USA-hatende frik» på sin Facebook-side. Foto: Scanpix

Vis mer

Kontroversiell rocker mener Obama ønsker å starte rasekrig

Blir Ted Nugent kalt inn på teppet hos Secret Service igjen? 

(Dagbladet): Den våpenelskende musikeren og republikaneren Ted Nugent (67) er ikke redd for å si sin mening, og har tidligere gjort det veldig klart hva han mener om USAs president Barack Obama.

Nå slenger Nugent igjen med leppa i retning den avtroppende presidenten.

På sin Facebook-side, der musikeren har nærmere tre millioner følgere, har 67-åringen publisert en Obama-kritisk New York Post-kommentar med tittelen «Obamas falske rasismeanklager setter politifolks liv i fare».

Nugent har skrevet en personlig kommentar som han har delt sammen med NY Post-lenka, som lyder som følger:

«Den onde mannen gjør dette med vilje! Han ønsker en rasekrig, men det vil vi ikke gi ham. Obama vil bli husket som en gæren USA-hatende frik med sin grunnleggende forandringssvindel.»

Våpenkamp

NY Post-kommentaren er skrevet i etterkant av Dallas-skytingene torsdag, der fem polititjenestemenn ble drept og ytterligere sju polititjenestemenn og to sivile ble skadd under en demonstrasjon mot politivold.

Drapene har vakt sterke reaksjoner både i USA og resten av verden.

Mannen bak kommentaren er John Lott, som blant annet har skrevet boka «Krigen mot våpen: Bevæpne deg selv mot løgner om våpenkontroll».

I likhet med Lott er Ted Nugent en forkjemper for retten til å bære våpen, mens Obama gjentatte ganger har tatt til orde for å skjerpe våpenlovgivningen i USA.

På dette feltet har presidenten møtt sterk motstand, blant annet fra USAs største lobbyorganisasjon for våpeneiere og våpenindustrien, National Rifle Association (NRA).

Les Vegard Kristiansen Kvaales kommentar om Obamas våpenkamp her: Obamas forsøk på våpenkontroll møtes med påstander om at han er en tyrann

FÅR GJENNOMGÅ: Ted Nugent er ikke nådig mot USAs president Barack Obama, som han har beskrevet i svært uflatterende ordelag i en årrekke - nå sist på Facebook i går. Foto: Scanpix
FÅR GJENNOMGÅ: Ted Nugent er ikke nådig mot USAs president Barack Obama, som han har beskrevet i svært uflatterende ordelag i en årrekke - nå sist på Facebook i går. Foto: Scanpix Vis mer

- ELSKER Norge

I kommentarfeltet under Nugents Facebook-post møter den engasjerte musikeren både skriftlige klapp på skulderen og rystende hoder.

Nugent har selv svart på mange av kommentarene, og har blant annet skrevet følgende til en nordmann som hevder at Obama ikke bryr seg om sine landsmenn:

«Vi vil ikke gi opp! ELSKER Norge.»

FRITTALENDE: Ted Nugent legger ikke bånd på seg. I 2007 skapte han reaksjoner med disse uttalelsene fra scena. Med et våpen i hånda langet han ut mot Obama og Clinton. Vis mer

En kvinne mener imidlertid at Nugent burde slutte å sverte USAs øverste leder, og skriver at musikeren heller burde støtte opp om Obama. Slik svarer Nugent på kvinnens oppfordring:

«Han er USAs fiende, og det er vår, folkets, plikt å presse den onde ræva hans ut. Våkne for hel**te opp, din sau.»

Ble betalt for ikke å spille

Om Nugents krasse Obama-omtale får noen følger vites foreløpig ikke, men det har tidligere fått konsekvenser når musikeren har uttalt seg om presidenten.

Et eksempel på det er gangen Nugent kom i skade for å kalle president Barack Obama en «undermenneskelig bastard». Etter uttalelsen betalte en småby i Texas nesten hundre tusen kroner for at Nugent ikke skulle komme dit for å spille.

Dagbladet har også skrevet at Nugent har blitt kalt inn på teppet hos Secret Service for sine krasse uttalelser om Obama.

- Vi har faktisk hørt fra Secret Service. De har en plikt, og jeg hedrer dem, jeg støtter dem og ser fram til møtet, sa Nugent i et intervju i 2012.

En talsmann fra Secret Service ville ikke bekrefte overfor Reuters om de skulle møte Nugent eller ei.

- Vi er klar over hendelsen med Ted Nugent, og vi gjennomfører passende oppfølging. Vi anerkjenner et individs rett til ytringsfrihet, men har også et ansvar for å undersøke hensikten bak, sa talsmann Brian Leary den gang.