Prins Ludwig av Bayern og Sophie-Alexandra Evekink:

«Kopierte Kate»

Sammenliknes med prinsesse Kate av tysk avis: «Forvekslende like».

LYKKELIG GIFT: Prins Ludwig og Sophie-Alexandra ble smidd i hymens lenker lørdag. Foto: Robin Utrecht / Dana press / NTB.
LYKKELIG GIFT: Prins Ludwig og Sophie-Alexandra ble smidd i hymens lenker lørdag. Foto: Robin Utrecht / Dana press / NTB. Vis mer
Publisert

Prins Ludwig av Bayern (40) og Sophie-Alexandra Evekink (33) giftet seg i en storslått seremoni i Tyskland lørdag.

Paret, som bekreftet forlovelsen i august i fjor, ga hverandre sitt ja seg i St. Kajetan i München, hvor hundrevis av mennesker sto gatelangs for å få et glimt av det ferske brudeparet.

Prinsesse Kate overrasker alle med en piano-opptreden under Eurovision. Video: BBC/Eurovision Vis mer

Den vakre bruden så ut som en ekte prinsesse i sin klassiske hvite kjole, med blomsterdetaljer og lange ermer. Men den tyske avisa Bild mener 33-åringens kjole, med tilhørende detaljer, er slående lik en britisk prinsesse.

Bladet sammenlikner nemlig Sophie-Alexandra med prinsesse Kate (41) da hun giftet seg i 2011, og spør seg om hun har kopiert den britiske prinsessen.

NYGIFT: Brudetparet kort tid etter vielsen. Foto: Robin Utrecht / Dana press / NTB.
NYGIFT: Brudetparet kort tid etter vielsen. Foto: Robin Utrecht / Dana press / NTB. Vis mer

«Sløret, kjolen, tiaraen - til og med buketten og håret i store krøller … Nei, det er ikke prinsesse Kate som lover William (41) evig kjærlighet her. Det er et tysk eventyrbryllup og prinsessen vår heter Sophie!», skriver bladet.

For i likhet med den nygifte, hadde også Kate en brudekjole med lange ermer, preget av blomsterdetaljer, og bladet poengterer at det er tydelig at hun har gått for samme stil - og at til og med blomsterbuketten inneholder samme blomster.

DEN GANG DA: Det har rukket å gå over 12 år siden William og Kate giftet seg. Foto: AP Photo/Martin Meissner, File/NTB.
DEN GANG DA: Det har rukket å gå over 12 år siden William og Kate giftet seg. Foto: AP Photo/Martin Meissner, File/NTB. Vis mer

«Klassisk, elegant og likevel moderne - som Kate og William 29. april 2011 i Westminster Abbey i London», står det videre.

Prins Ludwig er den eldste sønnen til prins Luitpold og tippoldebarnet til Bayerns siste konge, kong Ludwig III.

BERØMMES: Prinsesse Kate av Wales roses for måten hun håndterte en misfornøyd kvinne under sitt besøk i Nord-Irland torsdag 6. oktober. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Sophie-Alexandra på sin side ble født i Singapore, i en nederlandsk-kanadisk familie, og er doktorgradsstudent i kriminologi ved Oxford University.

Brudens valg av kjole, og ikke minst slør, er langt fra tilfeldig hevder Bild videre.

For paret har diverse hjelpeorganisasjoner lenge vært viktig. Etter krigen i Ukraina brøt ut dro de ned til grensen for å koordinere prosjektene til deres organisasjon Nymphenburgs.

JUBEL: Da prins William, prinsesse Kate, prins Harry og hertuginne Meghan ankom Windsor i London, ble de møtt med full jubel. Vis mer

Sophie-Alexandras slør er laget av den ukrainske designeren Woná, og kjolen er laget av den libanesiske designeren Reem Acra.

Tiaraen hun bar, som var formet som bladet av løvgrener, ble båret av ektemannens bestemor, prinsesse Irmingard av Bayern, i hennes bryllup allerede i 1950.

Tyskland gikk vekk fra monarki i 1918.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer