Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Piers Morgan:

Kraftig Markle-tirade sjokkerer

Den britiske tv-personligheten og tidligere redaktør, Piers Morgan, brukte tirsdagen til å komme med flere angrep mot hertuginne Meghan - som han mener har dumpet ham som venn.

TIL ANGREP: Den britiske TV-personligheten Piers Morgan gikk til flere angrep mot hertuginne Meghan tirsdag. Foto: NTB Scanpix
TIL ANGREP: Den britiske TV-personligheten Piers Morgan gikk til flere angrep mot hertuginne Meghan tirsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag gikk den britiske tv-personligheten Piers Morgan hardt ut og anklaget hertuginne Meghan for å utnytte andre personer for å oppnå høyere sosial status, og kommenterte at han ikke er overrasket over ryktene om misnøye innad i kongefamilien.

Det første sparket fant sted på morgenshowet Good Morning Britian. I forbindelse med en diskusjon om de seineste ryktene fra britiske tabloider om en angivelig strid innad i kongefamilien, hevdet Morgan at i dét Meghan møtte Prins Harry, så kuttet hun all kontakt med ham.

- Jeg hørte aldri fra henne igjen, og plutselig hadde hun klatret den sosiale stigen ut av min omgangskrets.

- Jeg må være ærlig, min erfaring med henne var ikke bra. Og alt jeg har sett siden minner meg om en skuespiller - en Hollywood-skuespiller - som utnytter muligheten til å spille seg til toppen, sa han i programmet.

Spøk eller alvor?

I hvilken grad utspillet var humoristisk ment er fortsatt uklart. Morgan er nemlig kjent for å slenge om seg med brannfakler: I november fyrte han opp Ariana Grande, i januar endte et intervju med Caitlyn Jenner opp i full krangel og i 1998 omtalte han en ung David Beckham som «en idiotisk gutt».

Men i stedet for å unnskylde seg, eller å understreke at det var ment med en humoristisk undertone, har han supplert utspillet med en kronikk som ble publisert i Daily News og en rekke Twitter-meldinger.

Tok til motmæle

En annen deltaker i morgenshowet, journalist Radhika Sanghani, avfeide anklagene som «helt latterlig».

- For meg ser dette ut til å være en virkelig romantisk kjærlighetshistorie mellom dem. Under bryllupet deres var det åpenbart at de var forelsket i hverandre, og de virket som et fint ektepar, sa hun.

Også andre personer mener at de ikke virker å være hold i ryktene rundt kongefamilien.

- Jeg vil bare understreke at jeg ikke tror at det er en uoverensstemmelse mellom Meghan og Kate. Tabloidsøppel, skriver underholdningsjournalist og TV-anker, Kinsey Schofield.

- Pressen har satt Meghan og Kate opp mot hverandre fra begynnelsen, og Meghan har aldri fått en ordentlig sjanse, skriver The Guardian-kommentator, Yomi Adegoke.

Så tok Sanghani og Morgan til Twitter, og diskusjonen eskalerte.

- Pressen prøver å dikte opp en konflikt mellom Meghan og Kate. De kaller henne «sjefete» og «vanskelig» - ord man ikke bruker om menn. Og mye av narrativet brukes til å tvinge henne i denne «sint, svart kvinne»-rollen.

ENGLAND: Prinsesse Eugenie av England gifter seg med Jack Brooksbank på Windsor Castle i dag. Her ankommer hennes noe mer kjente fettere, prins William og Harry, med prinsesse Kate og hertuginne Meghan. Video: AP Vis mer

Twitter-tirade

Piers Morgan svarte med å kalle det for «totalt oppspinn», og skrev at hun ikke kan vite om ryktene er sanne eller ikke. Videre fortsatte han med å besvare flere av brukerne på nettsamfunnet Twitter sine spørsmål.

- Er du ikke redd for at kongefamilien skal bli skikkelig sinte på deg for å skrive slikt? spør en bruker.

- Nei. Jeg tror sjansene for å bli slått til ridder forsvant for en god stund siden.

- Helt ærlig bør du la henne leve sitt eget liv. Faktumet at du kan skrive noe slikt om henne, får meg til å sette spørsmålstegn ved din evne til å være en god venn. Verken tidligere eller nåværende venner gjør slikt, skriver en annen.

- Jeg mener at mine erfaringer med Meghan hjelper folk å forstå rekken av negative historier som lekkes fra Buckingham Palace. Hun er vant til å bruke folk, og å få det som hun vil.

- Ikke et ord

I kronikken som ble publisert i Daily Mail, skriver Morgan at han ble kjent med hertuginne Meghan gjennom Twitter høsten 2015. I tida som fulgte skal de ha holdt kontakten, og i juni året etter skal de ha delt en øl under et av Meghan opphold i London.

Der skal de ha blitt enige om at Markle skulle gjeste tv-programmet hans neste gang hun kom på besøk, og hun skal også ha skrevet på Twitter hvor hyggelig det var å møte vennen hennes - Piers Morgan - i London.

- Neste kveld møtte hun Prins Harry, dagen etter dro de på stevnemøte og siden har jeg ikke hørt fra henne. Ikke et ord.

INGEN LYD: Bildene fra før det første intervjuet med Prins Harry og Meghan Markle har ingen lyd, men likevel viser de tydelig kjemien de to i mellom. Video: CNN. Vis mer

- Selvopptatt

Han omtaler Meghan oppførsel som veldig frekk, og lister opp andre eksempler på mennesker han mener hertuginnen har utnyttet:

- Hennes første ektemann? Dumpet så fort skuespillerkarrieren tok av. Familien? Utestengt fra bryllupet. Hennes stakkars gamle far? Oversett og kritisert for å ha problemer med å takle medieoppmerksomheten rundt datteren.

Avslutningsvis spekulerer Morgan nå på om Meghan har stilt seg opp mot et system hun aldri kan slå, at hun for første gang i livet har oppdaget at hun ikke alltid kan få det hun peker på.

- Meghan Markle er en selvopptatt profesjonell skuespiller, som har landet sitt livs rolle og bestemt seg for å melke det for alt det er verdt, skriver han.

Verken hertuginne Meghan eller representater fra det britiske kongehuset har kommentert Morgans kraftige påstander.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!