Michael J. Fox:

Kraftig tilbakeslag etter Parkinsons-diagnosen

Avslører helsemareritt det siste året.

TUNG PERIODE: Skuespiller Michael J. Fox har i et større intervju med The New York Times gått i detalj om det vanskelige året han har lagt bak seg. Foto: NTB Scanpix
TUNG PERIODE: Skuespiller Michael J. Fox har i et større intervju med The New York Times gått i detalj om det vanskelige året han har lagt bak seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I et større intervju med The New York Times Magazine avslører den kanadiske skuespilleren Michael J. Fox (57) at han har hatt et særdeles tøft år, rent helsemessig.

57-åringen, som i 1991 fikk diagnosen Parkinsons, måtte i april gjennomgå en operasjon i ryggen, fordi han sleit med å stå oppreist uten å falle.

- Jeg hadde et vedvarende problem med ryggraden. Jeg ble fortalt at det var ufarlig, men hvis jeg ikke gjorde noe med det, ville jeg få redusert følelse i beina og vanskeligheter med å bevege meg. Plutselig begynte jeg å falle - mye, sier han til The New York Times.

- Nødvendig med operasjon

Fox beskriver en tilstand som kan knyttes til spinal stenose. Dette kan føre til ryggsmerter med utstråling til sete og lår eller legger. Operasjon er aktuelt om gangdistansen blir uakseptabelt kort, ved kontinuerlige smerter og ved problemer med kontroll over urinveiene og endetarmen, skriver NHI.

Parkinsons, som det for øvrig ikke finnes noen kur mot, gir på sin side skjelvinger, stivhet og dårlig koordinasjon. For skuespilleren ble det vanskelig å skille hvilken av de to som var årsaken til problemene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer