Krass mot superstjernen

Presidenten i Brasil reagerer på DiCaprio sin tweet. - Gi fra deg yachten din før du foreleser, skriver Bolsonaro.

SVARER: Den brasilianske presidenten Jair Bolsonaro svarer på Leonardo DiCaprio sin tweet. Her avbildet ved et landsmøte i Brasil. Foto: Adriano Machado / Reuters / NTB
SVARER: Den brasilianske presidenten Jair Bolsonaro svarer på Leonardo DiCaprio sin tweet. Her avbildet ved et landsmøte i Brasil. Foto: Adriano Machado / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Den amerikanske skuespilleren Leonardo DiCaprio la nylig ut en tweet der han stilte et spørsmål til sine 19.6 millioner følgere på Twitter.

«Hvor omfattende er avskoging i Amazonas, et av de viktigste stedene på planeten for mennesker og dyreliv?», spurte DiCaprio.

Han lenket til et grafisk kart, og skrev at regionen har møtt angrep av ulovlig avskoging de siste tre åra. Det grafiske kartet viser økningen i avskoging i løpet av 2019-2022.

Presidenten i Brasil svarte på DiCaprio sin tweet.

«Du igjen, Leo? På denne måten vil du bli min beste valgkabel, som vi sier i Brasil. Jeg kunne fortelle deg, igjen, å gi opp yachten din før du foreleser verden, men jeg kjenner progressive: du vil forandre verden men aldri deg selv, så jeg lar deg slippe», svarer Jair Bolsonaro, som har 8.4 millioner Twitter-følgere.

Skuespilleren ble nylig fotografert da han festet med flere kjente fjes på en luksusyacht i Saint-Tropez, ifølge Page Six.

I 2014 ble DiCaprio utnevnt som FNs fredsbud for klimaendringer.

Han sitter også i styret i flere miljøorganisasjoner, som WWF, Natural Resources Defense Council, International Fund for Animal Welfare, Pristine Seas og Oceans 5.

Det er ikke første gangen Brasils president har rast mot DiCaprio.

I mai publiserte DiCaprio flere meldinger på Twitter, hvor han oppfordret unge brasilianere til å registrere seg slik at de kunne stemme under valget den høsten.

Dagen etter takket Bolsonaro skuespilleren for støtten. Men så skal han imidlertid ha hatt en totalomvending, meldte CNN.

- Nå må DiCaprio vite at det var selve presidenten i Verdens handelsorganisasjon som sa at uten brasiliansk landbruksvirksomhet ville verden vært sulten, sa Bolsonaro.

- Så, DiCaprio bør holde kjeft i stedet for å snakke tull, raste han videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer