Musikkstjernenes bitre krangel:

Kravet Katy Perry stiller til Taylor Swift etter sosiale medier-bråket

I 2014 blusset det opp en kaldt krig mellom de to artistene. Nå kan det hele løse seg. 

HAR ETT KRAV: Det har vært kaldt mellom Katy Perry og Taylor Swift i sosiale medier siden 2014. Nå skriver den førstnevnte artisten at hun gjerne kan samarbeide med «fienden», men at hun forventer noe av henne først. Foto: NTB scanpix
HAR ETT KRAV: Det har vært kaldt mellom Katy Perry og Taylor Swift i sosiale medier siden 2014. Nå skriver den førstnevnte artisten at hun gjerne kan samarbeide med «fienden», men at hun forventer noe av henne først. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Siden 2014 har de to superstjernene Katy Perry og Taylor Swift vært i strid med hverandre.

Den har handlet om alt fra gamlekjærester til musikken, og har tidvis pågått brutalt i sosiale medier. Svenske Expressen omtaler dem som «fiender» på grunn av både subtile og sterke bemerkninger de har kommet mot hverandre.

Nå hinter Perry til at hun er villig til å la det hele gå. Hun har imidlertid ett krav hun vil at Swift skal imøtekomme.

For å forstå artistens krav, må vi se tilbake på konflikten. Det var et intervju med Swift i musikkmagasinet Rolling Stone som startet det hele i 2014.

Kald krig

Der hevdet artisten at en annen popstjerne hadde prøvd å stjele danserne hennes. Artisten ble aldri navngitt, men enkelte begynte å lure på om hun snakket om Perry. Spekulasjonene toppet seg da Perry la ut følgende melding på Twitter like etter intervjuet:

«Hold utkikk etter Regina George (slem jente fra «Mean Girls», journ anm) i fåreklær». Det skriver E! News.

Mange trodde meldingen refererte til Swift og hennes uttalelser om danserne.

Siden har det vært en kald front mellom de to damene, som begge er noen av de mest suksessfulle i det amerikanske markedet om dagen.

Da Swift ga ut låta «Bad Blood», hvor hun synger om en positiv relasjon snudd mot det negative, var det ifølge Expressen mange som trodde låta handlet om Perry. Det ble imidlertid aldri bekrefta.

I sommer blusset konflikten opp igjen, da dramaet rundt Swift og artisten Calvin Harris stormet i sosiale medier. Da det ble kjent at de hadde gått hver til sitt, fyrte Harris av med sterke ord på Twitter.

«Jeg vet at du ikke er på turné for øyeblikket og at du er på jakt etter noen du kan rive ned som du gjorde med Katy, men det blir ikke meg. Beklager», skrev han. Dette var etter at Swift hevdet å ha skrevet en av hans låter, noe han fant seg fint lite i.

Bryter stillheten

Perry har på sin side vært relativt passiv i den kalde sosiale medier-krigen, men brøyt i natt stillheten omkring konflikten.

På spørsmål fra en fan på Twitter om hun kunne tenke seg å samarbeide med nettopp Swift, svarte hun ærlig. Hun hadde imidlertid ett krav.

«Selvfølgelig kan vi det, om hun sier beklager», kunne fans lese. Meldinga er delt videre neste 20 000 ganger av fansen.

E! News skriver at de har forsøkt å komme i kontakt med begge parter, men at henvendelsene ikke ble besvart. En får derfor vente å se om Swift kommer med noe beklagelse eller ei.

Ikke første gang

Dette er langt fra første gang det har vært høy temperatur å måle i sosiale medier etter at kjendiser har gått skriftlig i strupen på hverandre.

Tidligere i år kranglet hiphop-stjernene Kanye West og Wiz Khalifa i sosiale medier i over 30 meldinger. Khalifa skrev «Treff KK og bli deg selv», noe West tolket som kona Kim Kardashians initialer. Han likte fint lite at artisten refererte til kona.

«Dere negere tror jeg ikke følger med fordi jeg er den beste som har laga musikk noen gang», starta Wests lange avhandling.

«Bror, for det første stjal du alt fra Cudi (artisten Kid Cudi, jour anm.)», fortsatte han. West listet videre opp alt han mente var feil med Khalifa.

West gikk hardt ut mot Khalifas stil, musikk og datter. Det avtok derimot da Khalifa slo tilbake mot Wests påstander.

«KK er marihuana, idiot», lød en del av meldinga han delte.

I 2012 var Chris Brown i en Twitter-krangel som ble så opphetet at profilen hans ble slettet. Den norske designeren Fam Irvoll var i 2013 også i en opphetet krangel. Det med skøyteløperen Espen Aarnes Hvammen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer