Elin Kjos:

Kreftsyke Elin: - Fantastisk

Elin Kjos har snart kjempet mot kreften i to år.

MARERITT: Elin Kjos skulle sjekke hvorfor hun hosta i så lang tid. Nå kjemper hun for livet. Video: Instagram @elin.kjos Reporter: Celina Morken Vis mer
Publisert

Det er snart to år siden den svenske influenseren Elin Kjos fikk sitt livs verste beskjed. Den gang ble det funnet en over tjue centimeter stor svulst i lungen hennes, som seinere viste seg å være kreft med spredning.

I ettertid har Kjos stadig oppdatert følgerne sine på hvordan kampen mot kreften er - både med gode, men også svært dårlige nyheter. Nå er det heldigvis en nyhet av det førstnevnte slaget hun deler med sine 162 000 følgere på Instagram.

Stabilt

«Da har jeg dose seks i kroppen. I dag tidlig fikk jeg til og med svar på min siste røntgen», skriver hun, og fortsetter:

«Selv om det er for tidlig å se om vaksinen har hatt noen medisinsk effekt, kan legene mine i hvert fall konstatere at det som finnes i kroppen min akkurat nå er STABILT, for første gang på snart to år».

Ifølge Kjos har det nemlig ikke dukket opp noe nytt knyttet til kreften, og pusten hennes høres bedre ut en noensinne når de lytter på lungene.

«Fantastisk», skriver hun.

Den alvorlige sykdommen til Kjos ble oppdaget etter at hun hadde hostet i lang tid, og ville få dette sjekket hos legen.

Nytt studie

Nylig avslørte influenseren at hun hadde bestemt seg for å legge framtida si i forskernes hender. Det gjorde hun ved å delta i et kreftstudie hvor hun vil få en spesielt tilpasset vaksine, som forhåpentligvis skal gjøre henne bedre.

Kjos var imidlertid usikker på behandlingens varighet, eller hvilke resultater som vil komme av vaksinen.

UHELBREDELIG: Influenser Elin Kjos hadde vært plaget med hoste i ett år, og trodde at det var astma og allergi. Det viste seg å være uhelbredelig lungekreft. Video: Expressen TV Vis mer

«La oss gjøre det!! Nå er det tid for første dosen av min individuelle vaksine!!! Et utrolig øyeblikk for min egen del og selvsagt ekstra spesielt å atter en gang være med og bidra til forskning rundt framtidas legemidler for så uendelig mange mennesker», skrev Kjos til et bilde fra sykehussenga, og fortsatte:

«Jeg har ikke peiling på hvor lang denne perioden kommer til å vare (uker/måneder/år), eller hva det medisinske utfallet blir. Men det gjenstår å se, og det som skjer det skjer».

Nå kan hun altså avsløre på Instagram at det kan se lovende ut.

Dagbladet har foreløpig ikke lykkes få en kommentar fra Elin Kjos.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer