Elin Kjos:

Kreftsyke Elin: - Finnes ikke et neste steg

Elin Kjos har kjempet mot kreften i ti måneder. Nå håper influenseren på å få bli en del av et forskningsprosjekt i USA.

MARERITT: Elin Kjos skulle sjekke hvorfor hun hosta i så lang tid. Nå kjemper hun for livet. Video: Instagram @elin.kjos Reporter: Celina Morken Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er snart ett år siden den svenske treningsinfluenseren Elin Kjos (32) fikk livet snudd på hodet. I mars i fjor ble det nemlig funnet en over tjue centimeter stor svulst i den høyre lunga hennes, som viste seg å være kreft med spredning.

Den alvorlige sykdommen ble oppdaget etter at Kjos hadde hostet i lang tid, og ville få dette sjekket hos legen.

I ettertid har 32-åringen ved flere anledninger forklart overfor Dagbladet hvordan hennes daglige kamp for å holde seg i live er, og nå kan den svenske influenseren fortelle at dagene går veldig opp og ned.

- Jeg kjenner meg sterk både mentalt og fysisk, deler hun.

Forskningsprosjekt

Den siste tida har behandlingen bestått av en kombinasjon av immunterapi og ulike typer av cellegift. I november kunne Kjos imidlertid meddele at behandlingen ikke fungerte.

- Akkurat nå finnes det ikke et neste steg. Det finnes dessverre ikke noen i Sverige som kan gjøre meg frisk. Jeg håper dog at jeg kan bli en del av et nytt forskningsprosjekt i Houston, Texas, veldig snart, forteller hun nå.

Kjos forklarer at hun har hatt kontakt med et forskerteam i den amerikanske byen, og at det som kreves er at de tør å teste noe på henne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer