DONERER BORT: Bildet av kreftsyke Marthe Sundby sammen med teddybjørnen har rørt en hel nasjon, nå skal hun donere den bort. Foto: Privat
DONERER BORT: Bildet av kreftsyke Marthe Sundby sammen med teddybjørnen har rørt en hel nasjon, nå skal hun donere den bort. Foto: PrivatVis mer

Kreftsyke Marthe donerer bort teddybjørnen

Kroppsbygger Marthe Sundby (42), som har kreft og kort tid igjen å leve, donerer bort teddybjørnen sin. Målet er at inntektene skal gi alle landets sykehus bamser merket «Hero-Marthe».

(Dagbladet): Det er halvannen uke siden Marthe fra Oslo gikk ut åpent og fortalte at hun har kort tid igjen å leve. Kreften i leveren vokser, og legene er klare på at Marthe har startet på sin siste reise.

Marthe har rørt en hel nasjon ved å være åpen om sykdommen, men også ved at hun ber folk slutte å bruke uttrykket «tapte kampen mot kreften». Marthe er også opptatt av at folk skal nyte livet og ikke utsette ting.

DONERER TEDDYBJØRNEN: Marthe håper å sørge for at flere kreftavdelinger får teddybjørner takket være hennes donasjon. Foto: Morten Eik
DONERER TEDDYBJØRNEN: Marthe håper å sørge for at flere kreftavdelinger får teddybjørner takket være hennes donasjon. Foto: Morten Eik Vis mer

Mange bamser

Det siste viser Marthe til det fulle ved å si ja til en stor innsamlingsaksjon i regi av nettstedet spleis.no. Her donerer Marthe bort teddybjørnen sin, som er blitt hennes varemerke helt siden Marthe fikk vite at hun bare har kort tid igjen å leve.

Bildet av Marthe og teddybjørnen liggende i senga på sykehuset har rørt en hel nasjon.

Egen hilsen

Denne teddybjørnen, med en personlig hilsen fra Marthe, doneres nå bort. Håpet er at inntektene skal munne ut i mange teddybjørner til landets kreftavdelinger og barneavdelinger. Hver teddybjørn skal broderes med ordene «Hero-Marthe».

– Det er det som er tanken, sier Marthe som nå har fått lov til å flytte hjem for å ha familie rundt seg den siste tiden.

Marthe har med seg sin forlovede, Lars Petter Pedersen (47), i dette helt ferske prosjektet. Sammen ønsker de å være med på å utgjøre en forskjell, tross den tøffe tiden Marthe og familien står midt i.