HARDT UT: Kim Kardashian West går hardt ut mot en annonse som ble publisert i en avis i april. Annonsen hevdet at det armenske folkemordet ikke skjedde. Det går Kardashian hardt ut mot nå, i en egen annonnse, publisert i konkurentavisa The New York Times. Foto: C.Smith/WENN.com, NTB scanpix
HARDT UT: Kim Kardashian West går hardt ut mot en annonse som ble publisert i en avis i april. Annonsen hevdet at det armenske folkemordet ikke skjedde. Det går Kardashian hardt ut mot nå, i en egen annonnse, publisert i konkurentavisa The New York Times. Foto: C.Smith/WENN.com, NTB scanpixVis mer

Realitystjerna Kim Kardashian West:

Krever anerkjennelse av det armenske folkemordet på annonseplass

Kardashian fant seg ikke i at organisasjonen om benekter folkemordet i Armenia skulle fronte seg. 

(Dagbladet): I april publiserte The Wall Street Journal ei helsides annonse fra organisasjonen «Fact Check Armenia», som hevdet at at folkemordet aldri fant sted.

Det armenske folkemordet er ifølge Store Norske Leksikon en betegnelse på massedrapene og -deporteringen av et ukjent antall armenere i Det osmanske riket i perioden 1915 til 1920.

GÅR UT MOT DENNE ANNONSEN: Det var denne annonsen i The Wall Street Journal den profilerte realitystjerna gikk hardt ut mot i lørdagens utgave av The New York Times.

Hvor mange liv som gikk tapt er det fortsatt debatter om, men anslagene varierer fra en halv til halvannen million.

Kim Kardashian West, hvis far er fra Armenia, har naturlig nok engasjert seg i saken flere ganger. Denne gangen på betalt annonseplass i The New York Times.

- Uakseptabelt

- At Wall Street Journal trykker noe som dette er urovekkende, farlig og trist, mener hun.

Det var New York Magazine som først omtalte saken. Det var i lørdagens utgave av NY Times at Kardashian valgte å kjøpe annonseplass, betalt for av Armenian Educational Foundation.

Annonsen består av et brev signert Kardashian, en takk fra det armenske miljøet og et bilde av det armenske flagget sammen med det amerikanske. Den

går hardt ut mot Wall Street Journals beslutning om å publisere annonsen som fornekter folkemordet.

Innleggets tittel er «Benektelse av folkemord kan ikke aksepteres».

- Det er en ting når en drittavis tjener penger på en oppfunnet skandale, men at en troverdig publikasjon som Wall Street Journal vil tjene penger på folkemord er skamfylt og uakseptabelt, skriver Kardashian i brevet, som er signert med hennes navn.

Realitystjerna, kjent for serien «Keeping up with the Kardashians» og sin åpenhet i sosiale medier, ønsker å holde Tyrkia ansvarlig for den osmanske regjeringens handlinger.

BESØKTE MINNESMERKE: Kim og Khloé Kardashian besøkte i fjor et minnesmerke i den armenske hovedstaden Jervan. Foto: E! Entertainment/XPOSUREPHOTOS.COM, NTB scanpix
BESØKTE MINNESMERKE: Kim og Khloé Kardashian besøkte i fjor et minnesmerke i den armenske hovedstaden Jervan. Foto: E! Entertainment/XPOSUREPHOTOS.COM, NTB scanpix Vis mer

Hun hevder at Holocaust kunne vært unngått dersom de ansvarlige hadde fått straffen sin da.

Kjent kampsak

Dette er ikke første gang det profilerte stjerna tar til orde for anerkjennelse av det armenske folkemordet.

I 2011 ba hun ifølge Asbarez Obama anerkjenne folkemordet. Dette gjennom et blogginnlegg og meldinger på Twitter.

Så tidlig som i 2010 var hun på ballen. Da ba hun demokraten Nacey Pelosi organisere stemming på et lovforslag som ville at de amerikanske myndighetene skulle anerkjenne folkemordet.

I fjor var Kardashian og søstera Khloé i Armenia, og besøkte minnesmerket for folkemordet i hovedstaden Jerevan. Det skriver People.