<strong>SLÅR TILBAKE:</strong> Johnny Depp går til sak mot ekskona for ærekrenkelse, og krever en enorm sum i erstatning. Foto: NTB Scanpix
SLÅR TILBAKE: Johnny Depp går til sak mot ekskona for ærekrenkelse, og krever en enorm sum i erstatning. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Johnny Depp:

Krever ekskona for 450 millioner

Skuespillerstjerna går hardt ut mot ekskonas anklager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

26. mai 2016 ble det kjent at skuespillerparet Johnny Depp (55) og Amber Heard (32) gikk hver til sitt, etter at sistnevnte søkte om skilsmisse - bare 15 måneder etter at duoen hadde giftet seg.

Seinere samme uke smalt det i medier verden over da det ble kjent at Heard hadde fått innvilget besøksforbud mot ektemannen, etter voldsanklager.

To måneder etter, i midten av august, trakk Heard voldsanklagene mot Depp. Hun offentliggjorde samtidig en video der hun fortalte om partnervold og farene ved det - og trakk inn sine egne erfaringer.

SNAKKER UT I NY VIDEO: Amber Heard, skuespiller og modell, snakker i en video om partnervold. Stjerna skilte seg fra Johnny Depp tidligere i år, etter blant annet å ha anklaget ham for vold. Video: GirlGaze Vis mer Vis mer

14. januar 2017 så det ut til at kranglingen mellom de to skuespillerne omsider var over, da de ble enige om detaljene rundt forliket i skilsmissesaken. Da hadde de siden august året før vært uenige om hvorvidt Depp skulle betale forliket på 7 millioner dollar til Heard, eller direkte til de veldedige formålene hun hadde uttalt at hun selv skulle gi pengene til.

Siden ble det stille fra begge parter, før Heard i desember 2018 skrev en lengre kronikk for Washington Post, der hun gikk detaljert til verks og beskrev tida etter skilsmissen, og hvor urettferdig det hele føltes fra hennes side.

Saksøker Heard

Det ser imidlertid ikke ut til at kranglingen mellom de to stjernene er helt over ennå, da Depp nå skal ha saksøkt ekskona.

The Blast sitter på rettsdokumenter som sier at 55-åringen gått til sak mot Heard for ærekrenkelse. Skuespilleren krever 50 millioner dollar i erstatning, nærmere 450 millioner norske kroner.

Mens rettssaken mellom Depp og Heard pågikk i 2017, hevdet Depps advokater at Heard brukte situasjonen for å oppnå berømmelse og oppmerksomhet. Heard benektet på sin side dette hele veien.

Mye av det samme er også bakgrunnen for det nye saksmålet. Depp har blant annet sitt å si om det ovennevnte intervjuet ekskona gjorde med Washington Post i desember.

«Amber Heard mente å skrive fra perspektivet «en offentlig figur som representerer vold i hjemmet», og hevdet at hun følte «den fulle kraften i vår kulturs vrede for kvinner som snakker ut», da hun omtalte seksuell vold», heter det i rettsdokumentene.

Depp kaller også påstandene mot ham en «forseggjort bløff for å generere positiv publisitet», og mener Heard brukte ham for å fremme sin egen karriere.

«Heard er ikke et offer for vold i hjemmet, hun er gjerningspersonen», står det.

BEKLAGER: Johnny Depp og kona Amber Heard tok med seg hundene sine på filminnspilling i Australia. I en video frigitt av australske myndigheter beklager paret. Video: Australian Government. Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer