Duffy:

Krever fjerning av omstridt Netflix-film

Artisten mener den polske filmen «365 Days» glamoriserer voldtekt.

ÅPENT BREV: Som følge av sine egne opplevelser krever nå artisten Duffy (35) at Netflix fjerner den omstridte filmen «365 Days», som hun mener romantiserer voltekt, menneskehandel og kidnapping. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
ÅPENT BREV: Som følge av sine egne opplevelser krever nå artisten Duffy (35) at Netflix fjerner den omstridte filmen «365 Days», som hun mener romantiserer voltekt, menneskehandel og kidnapping. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år skapte den walisiske sangeren Aimée Anne Duffy (35), bedre kjent under bare etternavnet, store overskrifter verden over, da hun åpenhjertig fortalte om hvorfor hun forsvant etter albumet «Endlessly» i 2010.

I et innlegg på Instagram, som seinere er blitt slettet, skrev hun nemlig at hun ble voldtatt og dopet ned, samt holdt fanget i flere dager. I et lengre innlegg på sin egen nettside, fortalte hun seinere i detalj om hva som skal ha skjedd under de dramatiske nettene.

- Det var bursdagen min. Jeg var dopet på en restaurant. Jeg var dopet i fire uker og reiste til et fremmed land. Jeg kan ikke huske at jeg gikk om bord på et fly, men jeg kom til hektende bak i et kjøretøy som beveget seg, skrev Duffy, ifølge blant andre CNN, og fortsatte:

- Jeg ble plassert på et hotellrom, og gjerningspersonen kom tilbake og voldtok meg. Jeg husker smerten og forsøket på å holde meg bevisst i rommet etter at det skjedde.

Krever fjerning av film

Hun beskrev videre at hun skal ha rømt, men at hun ikke kan huske hvordan hun kom seg hjem. Hun skal deretter ha tilbrakt de neste ti åra helt alene, men fortalte at hun med hjelp fra psykiater er klar for å legge tiåret bak seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer