Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

USAs justisminister

Krever ikke skandaleprinsen utlevert

USAs justisminister William Barr går nå inn i striden mellom britiske prins Andrew og etterforskerne av Jeffrey Epstein-saken i New York.

AVBILDET: Britiske prins Andrew (t.v.) avbildet sammen med anklager Virginia Roberts Fiuffre og partneren til Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell i 2001. Foto: NETFLIX © 2020 Netflix
AVBILDET: Britiske prins Andrew (t.v.) avbildet sammen med anklager Virginia Roberts Fiuffre og partneren til Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell i 2001. Foto: NETFLIX © 2020 Netflix Vis mer

NEW YORK (Dagbladet): Det har brutt ut full ordkrig mellom den britiske prinsen og myndighetene i USA som etterforsker den svære overgrepssaken mot den avdøde milliardæren Jeffrey Epstein.

Nå rykker USAs justisminister William Barr inn i den betente saken. I et intervju med Fox News forteller han at det amerikanske justisdepartementet forsøker å få prinsen i tale. Han avviser imidlertid at det er snakk om å forsøke å få prinsen utlevert.

- Ikke utlevert

- Jeg tror ikke det er et spørsmål om å få han utlevert. Det er bare et spørsmål om å få ham til å gi oss informasjon. Men utover det har jeg ingen kommentar, sier Barr.

Flere medier har skrevet at den britiske sønnen til dronning Elizabeth har fått formell innkalling til avhør, men ikke vært villig til å samarbeide.

NEKTER: Prins Andrew hevder at han ikke kan huske å ha møtt Virginia Giuffre. Giuffre har forklart at hun ble tvunget til å ha sex med Andrew. Video: Newsnight, BBC Vis mer

Mandag avviste prins Andrews advokater at prinsen har nektet å samarbeide og sa at han «minst tre ganger har tilbudt seg å bistå» i etterforskningen av avdøde Epstein. Dette er første gang prinsen uttaler seg siden skandaleintervjuet han gjorde med BBC i november. Der nektet han for å ha vært involvert i noen av aktivitetene han og Epstein var anklaget for.

JUSTISMINISTER I USA: William BARR. Foto: REUTERS/Jim Young/File Photo
JUSTISMINISTER I USA: William BARR. Foto: REUTERS/Jim Young/File Photo Vis mer

Uttalelsen fikk statsadvokat i New York, Geoffrey Berman, til å slå tilbake.

- Feilaktig

- I dag har prins Andrew igjen forsøkt å feilaktig portrettere seg selv for offentligheten som ivrig og villig til å samarbeide med en pågående, føderal kriminaletterforskning av sexhandel og andre lovbrudd begått av Jeffrey Epstein og hans medsammensvorne. Det til tross for at prinsen ikke har gitt noe intervju til føderale myndigheter, og gjentatte ganger har avvist vår henvendelse til å avtale et slikt intervju, og for nesten fire måneder siden informerte han oss utvetydig - gjennom den samme rådgiveren som ga ut dagens uttalelse - at han ikke ville komme inn for et slikt intervju, sier Berman i en uttalelse.

Prins Andrew var en venn av Epstein. Han er selv også anklaget - blant annet i dokumentaren «Filthy Rich» - for å ha deltatt i aktivitetene Epstein ble anklaget for. Ifølge en kvinne i dokumentaren, Virginia Roberts Giuffre, hadde prins Andrew sex med henne da hun var 17 år i 2001 og fikk betalt av Epstein. Selv har prinsen avvist alle anklager, selv om det finnes et bilde av de to sammen.

PRINS ANDREW: Virginia Guiffre sier at Jeffrey Epstein fløy henne til London for å ha sex med prins Andrew. Video: BBC. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!