Kristian Valen:

Krever inndragelse av 34 våpen

Kristian Valen må møte i retten.

Dagbladet TV gir deg siste nytt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Komiker Kristian Valen (47) må møte i retten etter at politiet skal ha funnet ulovlig våpen i hjemmet hans. Nå krever politiet inndragelse av minst 34 våpen og henviser til straffelovens paragraf 70 om at det er «nærliggende fare for at den vil bli gjort til gjenstand for eller brukt ved en straffbar handling».

Det var VG som omtalte saken først.

Ifølge tiltalebeslutningen, som Dagbladet har fått tilgang på, hadde Valen i 2020 et registreringspliktig våpen av typen AR-15 halvautomatisk gevær kaliber 223 Remington uten tillatelse fra politimesteren.

- Våpenet er ikke registrert som deaktivert i Nasjonalt våpenregister og er ikke deaktivert i henhold til regelverket, heter det i tiltalen.

John Christian Elden ved Elden Advokatfirma forteller til Dagbladet at Valen nekter straffskyld.

- Valen nekter straffskyld etter tiltalen, og synes det er rart at politiet stadig henter inn og tilbakeleverer samme gjenstander. Men han møter gjerne i retten for å svare for anklagen. Alle de såkalte våpen er med i musikkvideoer han har laget og som ligger på nett.

- Jeg kan bekrefte dette. Bakgrunnen for det vil bli nærmere belyst under hovedforhandlingen, sier forsvarer Ida Andenæs til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer