Kristian Valen:

Krever inndragelse av 34 våpen

Kristian Valen må møte i retten.

Dagbladet TV gir deg siste nytt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saken oppdateres!

Komiker Kristian Valen (47) må møte i retten etter at politiet skal ha funnet ulovlig våpen i hjemmet hans. Nå krever politiet inndragelse av minst 34 våpen og henviser til straffelovens paragraf 70 om at det er «nærliggende fare for at den vil bli gjort til gjenstand for eller brukt ved en straffbar handling».

Det var VG som omtalte saken først.

Ifølge tiltalebeslutningen, som Dagbladet har fått tilgang på, hadde Valen i 2020 et registreringspliktig våpen av typen AR-15 halvautomatisk gevær kaliber 223 Remington uten tillatelse fra politimesteren.

- Våpenet er ikke registrert som deaktivert i Nasjonalt våpenregister og er ikke deaktivert i henhold til regelverket, heter det i tiltalen.

FØRES BORT: Etter et rømningsforsøk blir drapsdømte Peter Madsen etter flere timer ført bort av politiet. Video: BT / Privat Vis mer

John Christian Elden ved Elden Advokatfirma forteller til Dagbladet at Valen nekter straffskyld.

- Valen nekter straffskyld etter tiltalen, og synes det er rart at politiet stadig henter inn og tilbakeleverer samme gjenstander. Men han møter gjerne i retten for å svare for anklagen. Alle de såkalte våpen er med i musikkvideoer han har laget og som ligger på nett.

- Jeg kan bekrefte dette. Bakgrunnen for det vil bli nærmere belyst under hovedforhandlingen, sier forsvarer Ida Andenæs til Dagbladet.

Valen er også tiltalt for ulovlig å ha oppbevart narkotika. Det dreier seg om flere hundre reseptbelagte tabletter. Overfor VG hevder Valen at medisinene er foreskrevet av lege.

Saken skal opp i Oslo tingrett 16. og 17. august.

STRAFF: Mads Hansen mener Erland Bakke bør få fengselsstraff. Reporter/video: Emma Eriksson Vis mer

Valen har selv omtalt saken på Facebook. I innlegget skriver han blant annet følgende:

«Ser at en sak VI har mast på politiet i over 2 år for å få en avklaring på nå endelig har fått en dato. Ser overskriftene får meg til å se ut som Pablo Escobar +. Må desverre fortelle at dette ikke medfører riktighet».

Han skriver blant annet at han ikke har noen funksjonelle våpen, og at medisinen har tar og har fått utskrevet av lege nå framstilles som noe annet i media.

«Det er selvfølgelig en enorm belastning at dette kommer opp slik. Men jeg velger å se på slik at det nå endelig blir en oppklaring på denne saken jeg har jobbet med i over to år».

«Tissue gate»: Flere har reagert på hva Amber Heard gjorde med servietten under rettssaken mot Johnny Depp. Video: Reuters/Twitter. Reporter: Håvard T-L Knutsen Vis mer

Dømt for trusler

Dette er imidlertid ikke første gang komikeren havner i trøbbel med politiet.

Høsten 2016 rykket væpnet politi ut til Aker Brygge i Oslo i formiddag etter melding om at en mann var observert med en pistol.

Mannen ble pågrepet og kjørt til arresten for ulovlig bevæpning på offentlig sted og ordensforstyrrelse.

Advokat John Christian Elden kunne seinere bekrefte at mannen som ble pågrepet var Valen.

REISER SEG: Johnny Depp fortsetter sin forklaring i rettssaken hvor han har saksøkt ekskona, Amber Heard, for ærekrenkelse. Video: Reuters. Vis mer

I 2017 ble han dømt til betinget fengsel i 21 dager og ilagt ham saksomkostninger på 10 000 kroner for å ha truet flere polititjenestemenn på Facebook etter en politiaksjon hjemme hos ham.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer