Jen Shah:

Krever ti år fengsel

I juli erkjente realityprofilen straffeskyld for omfattende svindleri. Nå ber justisdepartementet om ti år fengsel for Jen Shah.

DØMT: Jen Shah er dømt for svindel. Foto: Chad Kirkland / Bravo / AP / NTB
DØMT: Jen Shah er dømt for svindel. Foto: Chad Kirkland / Bravo / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I «The Real Housewives of Salt Lake City» følger seerne rike husfruer i deres daglige liv.

Det har blitt en seersuksess - trolig som følge av alt dramaet i kjølvannet av deres høye hæler.

I serien blir vi kjent med husfrue Jen Shah (49), som den siste tida har fått oppmerksomhet for noe helt annet enn TV-krangler.

«Svindlet igjen og igjen»

Justisdepartementet har akkurat bedt om ti års fengsel for realitystjerna, etter at hun i januar ble dømt for telefonsalgsvindel av eldre mennesker, skriver NBC News.

I rettsdokumenter fra 23. desember blir Shah kalt for «den mest skyldige som er siktet i denne saken» og «en leder av en omfattende, landsdekkende telefonsvindelordning med tusenvis av uskyldige ofre».

SKATTESVIK: John Carew er dømt til ubetinget fengsel i ett år og to måneder. I april 2022 sa førsteadvokat hos Økokrim, Marianne Bender, at tiltalen var alvorlig. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

«Etter tiltaltes anvisning ble ofrene svindlet gang på gang til de ikke hadde noe igjen», skriver New York-advokaten Damian Williams i dokumentet.

«Hun og hennes medsammensvorne fortsatte til ofrenes bankkontoer var tomme, kredittkortene deres nådde grensen, og det var ikke mer å ta».

Erkjente straffskyld

Realityprofilen og hennes assistent, Stuart Smith, ble anklaget for svindel og hvitvasking i mars i fjor.

Telefonsalg-svindel, med ti eller flere ofre over 55 år involvert, har en strafferamme på 30 år i fengsel. Hvitvasking har en maksimal strafferamme på 20 år.

Shah og Smith skal ha hatt lister med navn på uskyldige personer, som de har solgt videre til andre for å begå svindel mellom 2012 og 2021.

DØMT: Bernt Hulsker er dømt til 18 dagers betinget fengsel og han må betale en bot på 15 000 kroner. Programleder: Magnus Paus Vis mer

Etter å ha hevdet sin uskyld i april 2021, erkjente Shah straffskyld i juli i år.

Punktet om hvitvasking ble fjernet fra dommen som en del av avtalen. Shah godtok blant annet å betale erstatning på opp til 9.5 millioner dollar, tilsvarende 93,7 millioner kroner. I tillegg risikerer hun opp til 14 år i fengsel.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer