Kong Charles' kroning:

- Krise for Harry og Meghan

«Sur og bortskjemt drittunge», skriver Piers Morgan om den yngste sønnen til kong Charles.

SUR? Piers Morgan hevder at prins Harry ikke var spesielt blid under helgas kroning. Foto: BEN STANSALL / Pool via REUTERS / NTB
SUR? Piers Morgan hevder at prins Harry ikke var spesielt blid under helgas kroning. Foto: BEN STANSALL / Pool via REUTERS / NTB Vis mer
Publisert

Lørdag var en stor festdag i Storbritannia, da monarken deres kong Charles (74) endelig ble formelt kronet. I en ærverdig seremoni som flere millioner verden over fikk bivåne, var det også lett å legge merke til forskjellen mellom kongens to sønner.

Prins William (40), som var til stede med hele sin familie, og prins Harry (38), som satt «alene», flere rader bak sine nærmeste. Kona og barna hadde ikke tatt turen, og befant seg i USA.

Kroningen har fått mye oppmerksomhet, både før, underveis og i etterkant. Og en av de som oftest snakker ut mot, eller om, det britiske kongehuset har nok en gang tatt bladet fra munnen.

Verdens øyne var nok en gang rettet mot Storbritannia og store kongelige øyeblikk da kong Charles ble kronet 6. mai. Sky News har analysert hva som ble sagt under den store dagen. Video: AP. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet. Vis mer

Ikke imponert

Journalist, skribent og TV-personlighet Piers Morgan (58) fulgte naturligvis med på kroningen. Og i kjølvannet av den store dagen har han samlet sine betraktninger i en artikkel hos The New York Post.

«Kroningen var en absolutt triumf for de ekte kongelige - og en krise for bitre Harry og Meghan», har han titulert artikkelen.

Morgan beskriver en prins Harry som var til stede, men som ikke ble erkjent av sin egen familie. Ifølge 58-åringen skal broren, prins William, verken ha snakket med eller sett på Harry.

Seerne la merke til en spesiell detalj under kroningen av kong Charles. Video: AP / Twitter Vis mer

Sitt verste mareritt

Prins William var av dem som måte love troskap til kongen, og det gjorde han til et smil og et varmt takk fra sin far. Prins Harry skal, ifølge Morgan, ha mumlet det samme troskapsløftet med et surt ansiktsuttrykk.

«Jeg er lei av hvordan de behandler meg», skal prinsen angivelig ha fortalt de rundt seg. Det hevder en som kan lese lepper, skriver Morgan.

Den britiske journalisten hevder også at prins Harrys snarlige retrett fra kroningen ikke handlet om å rekke hjem til sønnens bursdag. Han mener det var en «opptreden». Det å møte opp i det hele tatt ville se bra ut for offentligheten.

«Jeg tror den ekte grunnen til at han dro så tidlig var fordi han vet at familien hater ham for det han har gjort mot dem», skriver Morgan og hevder av Harry har blitt sitt eget verste mareritt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer