- Krisemøter på Slottet

Kongen, kronprins Haakon og Märtha Louise skal alle ha deltatt, ifølge Se og Hør.

STORMET: Det har stormet rundt prinsesse Märtha Louise og hennes forlovede den siste tida. Foto: Lise Åserud / NTB
STORMET: Det har stormet rundt prinsesse Märtha Louise og hennes forlovede den siste tida. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Den siste tida har det vært flere krisemøter på Slottet, etter det Se og Hør erfarer. Både kongen, kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise skal ha vært til stede.

Ifølge Se og Hør skal Märthas prinsessetittel ha vært tema på møtene.

Møte på slottet

Märtha Louise ga fra seg tittelen «Hennes Kongelige Høyhet» i 2002, og i 2019 meldte kongehuset at hun, i samråd med familien, hadde besluttet å ikke lenger bruke prinsessetittelen i kommersielle sammenhenger.

Ifølge Se og Hør skal møtene ha funnet sted før Märtha dro til Canada, som hun ifølge et innlegg på Instagram befant seg i for ei uke siden.

Kongehusets kommunikasjonssjef, Guri Varpe, ønsker ikke å kommentere saken og opplyser at de ikke pleier å kommentere slikt. Märtha Louises manager, Carina Scheele, opplyser at de ikke har noen kommentar til saken.

De siste månedene har det stormet kraftig rundt Märtha Louise og hennes forlovede Durek Verrett, blant annet på grunn av Verretts uttalelser.

Han har blant annet tidligere uttalt at han ble kvitt coronaviruset ved hjelp av en medaljong, som han selger på sin nettside for over 2000 kroner. Han har også sagt at kvinner med mange seksualpartnere har et avtrykk i vaginaen.

Strider med verdiene

Tidligere i høst avslørte NRK at Epilepsiforbundet har avsluttet samarbeidet med Märtha, noe som skjedde tilbake i 2020.

Det gjorde de blant annet som følge av kritikken rundt Verrett.

Kort tid seinere valgte også Foreningen for Muskelsyke å bryte med prinsessen. Det opplyste foreningens leder, Patricia Melsom, til Se og Hør.

Forbundet mener at uttalelsene fra Durek Verrett om alternativ medisin strider med deres verdier.

I kjølvannet av nyhetene kommenterte kongeparet for første gang prinsesse Märtha Louises valg av partner. Da sa kongen at de merket en «kulturkrasj».

Dagbladet har stilt flere spørsmål til kongehuset om blant annet hvordan dialogen er mellom kong Harald, prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett. Kongehuset skriver følgende i en e-post:

- Som Hans Majestet Kongen har uttalt pågår det en prosess. Vi har ikke noe å legge til utover Kongens uttalelse, skrev Sven Gj. Gjeruldsen, assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet til Dagbladet i forrige måned.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer