LØSLATT: Komiker Kristian Valen har tilbrakt natta i arresten, etter å ha blitt pågrepet med våpen på Aker Brygge i går formiddag. Han er nå løslatt. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
LØSLATT: Komiker Kristian Valen har tilbrakt natta i arresten, etter å ha blitt pågrepet med våpen på Aker Brygge i går formiddag. Han er nå løslatt. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Kristian Valen er løslatt

Komikeren blir ikke framstilt for varetekt. 

(Dagbladet): I går formiddag ble komiker Kristian Valen (41) pågrepet med kamoklær og våpen på Aker Brygge i Oslo.

Valen har tilbrakt natta i arresten på politihuset, og er nå løslatt.

Etter det Dagbladet kjenner til har komikeren sittet i avhør store deler av dagen. Ifølge jourhavende jurist er avhøret avsluttet.

Satt på en benk

Valen blir ikke framstilt for varetekt.

- Løslatelsen er ganske åpenbar, da man ikke fengsler folk i Norge selv om man mistenker at de har hatt et lekevåpen i hånden på en benk. Utover det er det lite å kommentere, sier Valens advokat, John Christian Elden, til Dagbladet.

- Valen har ikke behov for å fortelle sin versjon av saken nå, legger Elden til.

Jourhavende politijurist ved krimvakta i Oslo, John R. Sødahl Furunes, opplyste til Dagbladet i går at våpenet Valen ble pågrepet med, var ekte.

- Det var ikke en lekepistol, men et ødelagt våpen som i utgangspunktet er produsert med de riktige funksjonene for å avfyre skudd, sa Sødahl Furunes.

- Egnet til å skape frykt

Politiet pågrep Valen uten dramatikk.

- Han var beruset og pistolen viste seg å være plombert. Vi ser alvorlig på saken. En plombert pistol er ikke farlig, men egnet til å skape frykt. Det er også mye folk i området, og det er Oslo Maraton i dag, opplyste operasjonsleder Christian Krohn Engeseth.

I februar ble Valen pågrepet og siktet for trusler mot offentlige tjenestemenn etter at han lovet 10 000 kroner til folk som kunne gi ham informasjon om politibetjenter som hadde vært hjemme hos ham.

Saken skal opp i Oslo tingrett denne måneden.