Kristian Valen pågrepet med kamoklær og våpen på Aker Brygge

Må tilbringe natta i arresten.

PÅGREPET: Politiet i Oslo pågrep Kristian Valen for ulovlig bevæpning i formiddag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
PÅGREPET: Politiet i Oslo pågrep Kristian Valen for ulovlig bevæpning i formiddag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Væpnet politi rykket ut til Aker Brygge i Oslo i formiddag etter melding om at en mann var observert med en pistol like før klokka ti.

Mannen ble pågrepet og kjørt til arresten for ulovlig bevæpning på offentlig sted og ordensforstyrrelse.

Advokat John Christian Elden bekrefter at mannen som ble pågrepet er komiker Kristian Valen (41).

Pågrepet hjemme

- Han er siktet for å ha vært i besittelse av et lekevåpen på offentlig sted, da dette ifølge politiet var egnet til forveksling med ekte våpen. Han risikerer å få en bot for dette. Han skal i avhør og løslates så langt jeg er fortalt av politijuristen. Han ble pågrepet i sin egen leilighet. Foreløpig kan jeg ikke kommentere dette ytterligere, utover at Valen mener politiet overdriver hver gang han gjør noe, skriver Elden i en SMS til Dagbladet.

Jourhavende politijurist ved krimvakta i Oslo, John R. Sødahl Furunes, opplyser til Dagbladet at våpenet var ekte.

- Det var ikke en lekepistol, men et ødelagt våpen som i utgangspunktet er produsert med de riktige funksjonene for å avfyre skudd, sier Sødahl Furunes.

Kristian Valen skal etter planen avhøres i løpet av morgendagen, opplyser politijuristen. Dermed må komikeren tilbringe natta på politihuset i Oslo.

Beruset

Operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt ønsket tidligere i dag ikke å kommentere hvorvidt Kristian Valen er mannen som ble pågrepet i formiddag, men opplyste at vedkommende er kjent for politiet fra før.

Politiet tok raskt kontroll på mannen ved en adresse på Aker brygge.

- Han var beruset og pistolen viste seg å være plombert. Vi ser alvorlig på saken. En plombert pistol er ikke farlig, men egnet til å skape frykt. Det er også mye folk i området, og det er Oslo Maraton i dag, sa Engeseth til Dagbladet i formiddag.

I februar ble Valen pågrepet og siktet for trusler mot offentlige tjenestemenn etter at han lovet 10 000 kroner til folk som kunne gi ham informasjon om politibetjenter som hadde vært hjemme hos ham.

Saken skal opp i Oslo Tingrett denne måneden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer