Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

Kristofer Hivju er corona-smittet

- Familien min og jeg isolerer oss hjemme så lenge vi må.

SMITTET: Kristofer Hivju har testet positivt for coronaviruset. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SMITTET: Kristofer Hivju har testet positivt for coronaviruset. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Den norske skuespilleren Kristofer Hivju (41) har testet positivt for coronaviruset, skriver han i et innlegg på Instagram mandag kveld.

I innlegget skriver han:

«Beklager å måtte fortelle at jeg i dag har testet positivt for Covid-19, cornaviruset. Familien min og jeg isolerer oss hjemme så lenge vi må».

Tydelig oppfordring

Videre skriver skuespilleren at de alle er ved god helse, og at han selv kun har milde forkjølelsesymptomer. 41-åringen legger deretter til at diagnosen for andre kan være verre:

«Jeg ber dere alle om å være ekstremt forsiktige. Vask hendene, hold dere 1,5 meter fra hverandre, gå i karantene - bare gjør alt det du kan for å hindre spredning av viruset».

COVID-19: Dette er symptomene for coronaviruset, som siden desember 2019 har spredt seg fra Kina og ut til hele verden. Utbruddet er kategorisert som en pandemi. KILDER: WHO, FHI, NHI og Helsenorge.no Foto: NTB Scanpix. Video: Endre Vellene Vis mer

«Sammen kan vi slå dette viruset, og avverge krise på sykehusene», legger han til, og oppfordrer alle til å følge alle tiltakene myndighetene kommer med - for å sikre trygghet blant alle.

En rekke andre store stjerner har også fått påvist coronasmitte den siste tida, deriblant skuespillerne Tom Hanks og Idris Elba. Mandag ble det også kjent at TV 2-profilen Bent Skjærstad, kjent fra serien «Korrespondentene» også har blitt smittet av det mye omtalte viruset.

Flere tiltak

I Norge er det i skrivende stund blitt bekrefta 1221 smittetilfeller, og myndighetene har satt i gang mange tiltak for å hindre at flere blir smittet.

Blant annet er det svært mange som for tida befinner seg i hjemmekarantene, grunnet at de har vært utenfor landet etter 27. februar.

CORONA: Delte dette med Twitter-følgerne sine mandag. Video: @idriselba. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Det er svært viktig at folk følger karantenereglene, og i dag, mandag, kom Riksadvokaten med en rekke pålegg vedrørende behandlingen av brudd på smittevernloven i landet.

Pålegget til politiet og påtalemyndigheten er at lovbrudd må behandles med det alvor og den prioritet situasjonen krever.

Brudd på karantenereglene vil kunne føre til en bot på 20 000 kroner, subsidiært fengsel i 15 dager. Det er også satt en bot for dem som oppholder seg på hytteeiendommer i annen kommune, på totalt 15 000 kroner, subsidiært fengsel i ti dager.

Hele Norges coronakart