DEKKER RETTSAKEN: Kristopher Schau dekker terror-rettsaken og er redd utviklingen av sitt eget empatinivå. Foto: Stella Pictures
DEKKER RETTSAKEN: Kristopher Schau dekker terror-rettsaken og er redd utviklingen av sitt eget empatinivå. Foto: Stella PicturesVis mer

Kristopher Schau mener 95 prosent av folk er søppel

- Det er bekymringsverdig hvor lite empati jeg har for andre mennesker om dagen.

(Dagbladet): Kristopher Schau (41) har gjort suksess både som komiker, musiker og programleder, og er kjent fra blant annet TV-serien «Team Antonsen» der han serverte humor sammen med Atle Antonsen, Bård Tufte Johansen og Harald Eia.

Terror-skribent Schau har tidligere vakt stor oppsikt med flere av sine prosjekter.

Blant annet har han vært innlosjert i et utstillingsvindu på Karl Johan, sterilisert seg med TV-kameraer på slep og spist sin egen forhud.

Nå er 41-åringen aktuell som skribent for Morgenbladet gjennom terror-rettssaken mot Anders Behring Breivik. Samtidig spiller han i bandene The Dogs og The Terrifieds.

- Denne rettssaken har vist meg mye menneskelig natur; at når det blåser som verst er vi snille med hverandre, sier han i et intervju med bladet Mann.

«Søppel»-folk Schau bekymrer seg derimot for utviklingen av sitt eget empatinivå.
 
- Det er bekymringsverdig hvor lite empati jeg har for andre mennesker om dagen. Jeg tror ikke lenger jeg er i stand til å sette meg inn i hvordan folk har det, rett og slett fordi jeg ikke bryr meg. Og det skremmer meg, sier Schau til bladet før rettsaken.

Etter at Schau har dekket terror-rettsaken en stund, er han litt mer nedtonet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jo, jeg har nok en god del empati i meg fortsatt. Jeg hadde bare ikke kjent på det på en stund, sier Schau.

INTERVJU: Kristopher Schau sier at 95 prosent av alle folk er søppel i et intervju med bladet MANN. Foto: FAKSIMILE
INTERVJU: Kristopher Schau sier at 95 prosent av alle folk er søppel i et intervju med bladet MANN. Foto: FAKSIMILE Vis mer

41-åringen mener likevel at folk flest er «søppel».

- 95 prosent av alle folk er jo dessverre søppel. Man må stenge lukene og bare slippe inn det lille en orker av lys en gang iblant. Det er en av fordelene med å runde 40 år - jeg vet hva som funker for meg. Og mennesker, det funker i stor grad ikke for meg, sier Schau og trekker frem skuespillere og politikere som folk han liker minst.

Ikke mer NRK Schau fikk fyken i NRK for det kontroversielle radioprogrammet «Et Norge i krig» og har lagt statskanalen for hat.

- Jeg har litt det samme forholdet til NRK som kvinner som blir utsatt for vold i hjemmet; vi kommer tilbake igjen og igjen, sier han til Mann, og forklarer at mens en overgrepskjæreste sier unnskyld, fortsetter bare NRK med misbruket.

Kristopher Schau står sammen med Øystein Karlsen bak TV2-suksessen «Dag». Den norske dramaserien er den første som har blitt solgt til Amerika.

Samboer Schau vakte oppsikt da han i programmet «Trygdekontoret» snakket om at han steriliserte seg for å slippe diskusjoner om fremtidige barn med en eventuell kjæreste.

— Jeg har ikke kjæreste for tida, og hvis jeg går på med krum hals igjen, så vet jeg at den diskusjonen er tatt, forklarte Schau til Dagbladet om ingrepet.

På det tidspunktet var Kristopher Schau singel. Nå har han fått seg samboer. Og kaniner.

Dagbladet har tidligere fått opplyst i tingretten at Schau ikke ønsker å gi kommentarer.

TRIO: Mennene bak «Et Norge i krig» (f.h.) Kristopher Schau, Øystein Karlsen og Morten Ståle Nilsen. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix.
TRIO: Mennene bak «Et Norge i krig» (f.h.) Kristopher Schau, Øystein Karlsen og Morten Ståle Nilsen. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix. Vis mer

NOK NRK: Kristopher Schau har fått nok av statskanalen NRK. Foto: Sigurd Fandango / Dagbladet
NOK NRK: Kristopher Schau har fått nok av statskanalen NRK. Foto: Sigurd Fandango / Dagbladet Vis mer