Gwyneth Paltrow:

Kritikken hagler: - Bare tull!

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at gründeren lanserte sin nye «kostholdsplan».

HARDT VÆR: Den profilerte skuespilleren høster nok en gang kritikk for sine uttalelser. Foto: NTB
HARDT VÆR: Den profilerte skuespilleren høster nok en gang kritikk for sine uttalelser. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det er ingen tvil om at Gwyneth Paltrow (50) har preget mange overskrifter i mediene det siste året - især etter at hun lanserte sitt helt egne vaginaduftlys i 2020.

«This smells like my vagina» het duftlyset som hun lanserte gjennom helse- og livsstilsmerkevaren sin «Goop».

«Goop» har siden lanseringen stått i mang en mediestorm, hvorpå flere har stilt seg spørrende til hva den innflytelsesrike kvinnen faktisk ønsker å oppnå med varemerket sitt.

Nå har skuespilleren nok en gang skapt harme etter å promotert «Goops» sjudagers «Detox-kostholdsplan» til den nette sum av 195 dollar.

Denne planen inkluderer oppskrifter for å blant annet bare lage «ett stort måltid om dagen».

IKKE FLAU: Hollywood-stjerna Gwyneth Paltrow delte like så greit et nakenbilde av seg selv i anledning sin 48-årsdag. Foto: Skjermdump fra Instagram/gwynethpaltrow Vis mer

Viste hvordan det skulle gjøres

Grunnleggeren av det kontroversielle velværemerket, dukket opp i en video på den offisielle «Goop»-kontoen ved slutten av forrige uke, hvor hun blant annet viste hvordan man skulle lage én av rettene som står beskrevet i planen.

I det korte klippet tok Paltrow seerne igjennom trinnene som er involvert i salatoppskriften - som er ett av de store måltidene man skal spise i løpet av uka.

- Se hvor næringsrikt dette store måltidet er, sier Paltrow i videoen mens hun viste fram den ferdige salaten.

Gründeren fortsatte deretter med å vise hvilke ingredienser som krevdes for å lage salaten - inkludert grillet zucchini, asparges og gressløk, før grønnsakene ble lagt på en seng av romanosalat.

Paltrow toppet deretter salaten med avokado i skiver og en laksefilet.

- Det som er så fint med denne ukesmenyen, er at det er så mye mat i den - og det hele er veldig næringsrikt!, uttalte skuespillerinnen i videoen.

Etter at hun hadde tatt en bit fra salaten - som hun for øvrig elsket, konkluderte Paltrow med at man aldri kom til å merke at dette var en Detox-matrett.

Kritikken hagler

Selv om gründeren så seg fornøyd med sin «mektige middagsrett», har ikke kritikken latt vente på seg - og i kommentarfeltet bugner det nå over av sinte følgere som latterliggjør Paltrow for å beskrive måltidet som detox.

«Dette er bare tull! Det er levra som renser kroppens giftstoffer. Alt dette er bare en tullete måte å tjene penger på», er blant kommentarene man finner under innlegget.

Ifølge Healthline finnes det ikke noe som støtter Paltrows påstander om at hennes dietter kan eliminere giftstoffer eller gi et varig vekttap.

Healthline legger også til at måter enkeltpersoner optimaliserer kroppens naturlige avgiftningssystem, innebærer blant annet å begrense alkoholinntaket, prioritere søvn, drikke mer vann samt å redusere inntaket av bearbeidet mat.

AVSLØRER: Gwyneth Paltrow deler en nokså saftig nyhet fra soverommet. Reporter: Celina Morken Vis mer

I tillegg til å høste kritikk for sin unøyaktige beskrivelse av måltidene i kostholdsplanen sin, antyder flere av følgerne at videoen kan være med på å forårsake spiseforstyrrelser blant det yngste publikummet hennes.

Mange skriver også at livsstilen Paltrow fronter, er på grensen til usunn.

«Kan man ikke bare elske seg selv? Må man fronte detox - salater og ett stakkarslig måltid om dagen? Er det virkelig sunt og bærekraftig i lengden? Det er mange som kan bli påvirket av dette. I negativ forstand», er det blant annet en følger som skriver til skuespillerinnen.

Paltrow på sin side, har ikke uttalt seg om kritikken som har haglet mot henne siden videoen og måltidsplanen ble lansert på nettsidene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer