Linnea Løtvedt:

Kritikken hagler etter vaksinenekt

Influenser Linnea Løtvedt har vært åpen om hvorfor hun ikke har tatt coronavaksinen. Så ble hun smittet. - Mye lettere å bli smittet, sier FHI.

SVARER KRITIKERNE: Linnea Løtvedt ble nylig smittet av coronaviruset. Nå får hun hard medfart for å ikke ha tatt vaksinen. Foto: Privat
SVARER KRITIKERNE: Linnea Løtvedt ble nylig smittet av coronaviruset. Nå får hun hard medfart for å ikke ha tatt vaksinen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Kritikken kan være nokså brutal i ordleggingen, blant annet at noen håper jeg dør av dette, sier Linnea Løtvedt (21) til Dagbladet.

Løtvedt er blant landets største profiler på den populære appen TikTok, der hun har over 255 000 følgere. Hun er imidlertid en av dem som nå har fått smake medaljens bakside, noe hun deler åpenhjertig om på Instagram.

Den alvorlige kritikken mottok - og mottar - hun etter at hun fortalte følgerne sine at hun ikke har tatt coronavaksinen, til tross for at hun fikk tilbudet allerede i april.

- Du har ikke tatt vaksinen, hvorfor det?

- Mitt kull var et av de første som fikk tilbudet om vaksinasjon. Grunnet mulige bivirkninger som kvalme og oppkast valgte jeg å vente litt med å ta den, svarer hun.

Løtvedt har «emetofobi», som innebærer angst for nettopp kvalme og oppkast.

- Jeg valgte å avvente for å føle meg mest mulig «trygg» den dagen jeg tar den, påpeker hun.

I en fersk rapport fra Legemiddelverket er for øvrig mage- og tarmsymptomer blant de meldte mistenkte bivirkningene av Pfizer- og Moderna-vaksinene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer