Ulrikke Brandstorp:

Kritikken haglet etter stemmekaos

Da Eurovision-deltakelsen glapp, tikket det inn stygge meldinger i artistens innboks.

VANT: Ulrikke Brandstorp ble kåret som vinner under «Melodi Grand Prix» for to år siden. Foto: Morten Eik / Se og Hør
VANT: Ulrikke Brandstorp ble kåret som vinner under «Melodi Grand Prix» for to år siden. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

Jubelen brøt løs i Trondheim spektrum da Ulrikke Brandstorp (27) ble utropt som vinner av «Melodi Grand Prix» i februar 2020.

Gleden ble imidlertid kort etter stemmetrøbbel. Det ble nemlig meldt fra scenen at det var teknisk trøbbel med avstemningen, og flere av seerne opplevde å ikke kunne stemme på sin favoritt.

En forhåndsutvalgt folkejury måtte trå til i mangelen på publikumsstemmer.

VANT: Til tross for stemmekaoset var det forhåndsfavoritten Ulrikke Brandstorp fra Sarpsborg som tok seieren. Video: NRK / Marie Røssland, Dagbladet TV. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Dette er helt skandaløst. De har hatt trøbbel før, og har hatt tid til å sjekke. Vi må ha tillit til resultatet, da må vi vite litt om hvem juryene er, og hvor de kommer fra, sa «Melodi Grand Prix»-ekspert Anders Tangen til NRK den gang.

FORLOVET: Alt gikk ikke på skinner da kjæresten til Ulrikke Brandstorp skulle fri. Reporter: Celina Morken. Video: Luna Lea Vis mer

Til tross for stemmekaos, var seieren i boks for Brandstorp. Med låten «Attention» var hun mer enn klar for å representere fedrelandet under «Eurovision» i Rotterdam i mai samme år.

Men da «Eurovision» omsider ble avlyst på grunn av coronapandemien, opplevde gullstrupen å få stygg respons.

Måtte føres ned i NRK-kjelleren

I podkasten «Christine Dancke», ledet av Christine Dancke (38), forteller 27-åringen at det lå mye hardt arbeid bak Grand Prix-seieren. Ting som diskusjoner, jobbing og avgjørelser finner sted bak kulissene.

Dersom seerne hadde vært klar over alt arbeidet som ligger bak, tror ikke Brandstorp det hadde tikket inn like mange ufine meldinger etter at Eurovision-deltakelsen glapp.

AVLYST: Ulrikke Brandstorp forteller til Dagbladet at hun fikk vite om Eurovision-avlysningen via sosiale medier. Video: Marie Røssland Vis mer

- «Dette fortjente du, nå håper jeg du får corona og dør» liksom. Fordi det var mange som ikke likte at jeg vant da det var det stemmekaoset. Man skulle trodd vi hadde drept noen.

- Vi måtte føres ned i kjelleren hos NRK dagen etterpå, pressen sto utenfor og var gærne, det var helt kaos. Men vi lærte veldig mye av det, forklarer Brandstorp.

Dagbladet har vært i kontakt med Ulrikke Brandstorp, som ikke ønsker å kommentere saken.

Hinter om comeback

27-åringen understreker likevel at hun prøver å se positivt på det hele, og at mange gode opplevelser muligens ikke hadde funnet sted dersom hun ikke hadde mistet «Eurovision» for to år siden.

I ettertid har hun blant annet funnet lykken med forloveden Oscar Nordberg, deltatt på både «Kompani Lauritzen», «Maskorama», samt kapret hovedrollen i musikalsuksessen «Mamma Mia».

VANT: Ulrikke Brandstorp er vinneren av «Maskorama», og her avslører hun hvordan hun forsøkte å lure fansen til å tro at det ikke var hun som gjemte seg bak trollet. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer

Til tross for det som tidligere har blitt beskrevet som «stemmekaos» og «stemmeskandalen», utelukker ikke 27-åringen et mulig comeback på Grand Prix-scenen dersom den rette låten blir skapt.

Hun er likevel klar over at «Melodi Grand Prix» og «Eurovision» betyr mye for mange, og mener det er et stort ansvar å representere Norge i den europeiske sangkonkurransen.

- Nå har jeg gjort «Grand Prix» to ganger og vet hvor mye jobb det er, og jeg har lyst til å gjøre det igjen en gang. For jeg har på en måte fått lukten på «Eurovision», men aldri smakt, så jeg har jo noe uoppgjort der.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer