Victoria's Secret:

Kritikken haglet. Nå snur undertøysgiganten

Victoria's Secret gjør helomvending.

SNUR: Victoria's Secret snur i spørsmålet om plus size-modeller, etter å ha fått kritikk for manglende mangfold i en årrekke. Foto: NTB Scanpix
SNUR: Victoria's Secret snur i spørsmålet om plus size-modeller, etter å ha fått kritikk for manglende mangfold i en årrekke. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De siste åra har kritikken haglet mot undertøysgiganten Victoria's Secret. I fjor uttalte selskapets markedsføringsleder, Ed Razek, seg nedsettende om pluss size-modeller og transkjønnede modeller.

Til tross for at han seinere beklaget uttalelsen, vekket den stor oppsikt. Kort tid seinere gikk toppsjefen i undertøymerket, Jan Singer, av.

I august gjorde modellgiganten helomvending da de ansatte den første transpersonen i selskapets historie. To måneder seinere gjør de nok en historisk endring, når de nå har ansatt den første pluss size-modellen i selskapets historie.

- Et stort steg

Undertøysmerket har nå ansatt den amerikanske modellen Ali Tate-Cutler. Til tross for at de tidligere har benyttet seg av enkelte modeller i noe varierende størrelser, er det første gang at de har ansatt en modell i størrelse 44, skriver Independent.

Ifølge avisa er det også første gang at en modell i denne størrelsen vil være en del av kampanjene og blir reklamert for i butikkene.

Det er Cutler selv som annonserte sin nye arbeidsgiver på sin Instagram-konto.

- Jeg tror jeg er den første i størrelse 44 hos Victoria's Secret? Uansett er jeg rimelig henrykt over å jobbe med et merke jeg idoliserte som barn. Et stort steg i riktig retning hva gjelder kropp, er blant det hun skriver under bildene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer