Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Lindsay Lohan:

Kritikken tordnet etter kontroversielle #MeToo-uttalelser. Nå legger hun seg flat

- Forsøkte å gi uttrykk for håp.

<p>LEGGER SEG FLAT: Skuespiller Lindsay Lohan beklager seg etter hennes uttalelser om at #MeToo-varslere er svake og oppmerksomhetssyke». Foto: NTB Scanpix</p>

LEGGER SEG FLAT: Skuespiller Lindsay Lohan beklager seg etter hennes uttalelser om at #MeToo-varslere er svake og oppmerksomhetssyke». Foto: NTB Scanpix

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige uke skapte skuespiller Lindsay Lohan (32) store overskrifter da hun i et intervju med The Times uttale at #MeToo-varslere er svake og oppmerksomhetssyke.

- Jeg kan ikke snakke om ting jeg ikke har opplevd. Altså, jeg støtter kvinner. Alle går gjennom sine opplevelser på sine egne måter, men jeg støtter ikke oppmerksomhetssøkere, sa hun blant annet.

Uttalelsene skapte på kort tid flere reaksjoner, der aviser og nettsider som blant andre People, Huffington Post og Billboard var raske med å plukke opp saken. Også på Twitter haglet det inn med kritikk mot den 32 år gamle stjerna.

I en uttalelse til People unnskylder nå Lohan seg.

- Ville gi uttrykk for håp

- Jeg vil uforbeholdent be om unnskyldning for de jeg såret med en uttalelse i et nylig intervju, sier hun til nettstedet.

I det lengre intervjuet med The Times uttalte Lohan blant annet at flere av de mindre kjente skuespillerne har kommet ut med sine historier, bare for oppmerksomheten - og at det ødelegger for hva #metoo-bevegelsen egentlig handler om.

I beklagelsen hun nå kommer med, forsøker Lohan å forklare hva hun egentlig mente.

- Jeg forsøkte å gi uttrykk for håp. Håp om at en håndfull falske vitnesbyrd, ut av en tsunami av heroiske stemmer, ikke tjener betydningen av #MeToo-bevegelsen, sier hun til People.

USA: En deltaker i «Miss Massachusetts» trekker seg fra konkurransen etter det hun oppfatter som en krenkende vits i kjølvannet av #metoo-bevegelsen. Video: CNN Vis mer

Misforstått

Til nettstedet forklarer Lohan at hun føler at uttalelsene hennes til The Times er blitt misforstått, og at hun kan forstå at hennes uttalelser har blitt oppfattet sårende og skadelige.

- Jeg føler meg sterkt knyttet til #MeToo-bevegelsen, og har stor respekt og beundring for kvinner som er modige til å komme fram og snakke om sine erfaringer, sier hun.

Dette er ikke første gang Lohan uttalelser seg om #metoo-bevegelsen.

Etter at New York Times publiserte en omfattende avsløring som viste hvordan Weinstein, over tre tiår, skal ha seksuelt trakassert flere kvinner, skapte Lohan også den gang overskrifter.

For samtidig som «hele» Hollywood vendte Weinstein ryggen, valgte Lindsay Lohan å komme med støtteerklæringer, som kort tid etter ble slettet.

Ifølge medier som People og Fox News skal Lohan blant annet ha sagt at hun synes synd på Weinstein etter anklagestormen som herjet kort tid etter, og mente han fortjente bedre.

SKUESPILLER: Lindsay Lohan har selv vært i bransjen der de første #metoo»-historien kom fra. Selv har hun aldri opplevd noe, forteller hun. Foto: NTB Scanpix
SKUESPILLER: Lindsay Lohan har selv vært i bransjen der de første #metoo»-historien kom fra. Selv har hun aldri opplevd noe, forteller hun. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det som skjer nå er ikke riktig. Han (Harvey) har aldri gjort meg noe, og vi har laget mange filmer sammen. Jeg synes alle skal stoppe, for dette er feil. Gjør noe, skal Lohan ha sagt.

I slutten av mai bestemte en storjury i New York at det skal tas ut voldtektstiltale mot Weinstein. Han ble da tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i New York i 2014, og seksuelle overgrep mot en annen kvinne i byen i 2004.

Weinstein er fra før tiltalt for voldtekt og overgrep mot en kvinne i 2003 og en annen kvinne i 2004. Tiltalen som ble kjent tidligere i sommer, dreier seg om seksuelle overgrep mot en annen kvinne i 2006.